Istraga o nasilju u školi još u toku, učenici sankcionisani

Budvanska policija i uprava OŠ “Mirko Srzentić” istražuju navode o eventualnom slučaju vršnjačkog nasilja za koji se sumnja da se prošle sedmice dogodio u toj petrovačkoj školi. Prema navodima medija, grupa učenika IX razreda bila je agresivna prema svojim vršnjakinjama, vezala ih i tukla.

Direktorica OŠ „Mirko Srzentić“ Marijana Mirković potvrdila je za portal RTV Budva da je istraga o tom događaju u toku.

“Istraga i procedura su u toku. Sproveli smo sve neophodne mjere, djeca su sankcionisana. Za sve treba sačekati, dok završimo i dio u policiji. Nadam se da će slučaj što prije biti zaključen zbog svih nas“, kazala je ona i istakla da će o svemu javnost biti obaviještena na vrijeme.

Redakcija portala RTV Budva stupila je u kontakt i sa pojedinim roditeljima čija su djeca bili učesnici ovih događaja. Kako su saopštili, priča koja je dospjela u javnost prethodnih dana je prenaglašena, a to su potvrdili i iz budvanske policije. Smatraju da incident koji se dogodio treba da se riješi na nivou škole. Ali, s obzirom da se uključila i policija, slučaj će biti u potpunosti ispraćen.

Detaljnije informacije i zaključci biće objavljeni ovih dana, kazali su iz CB Budva. Oni su rekli da će biti obavljeni razgovori sa djecom i roditeljima, a kontaktirali su i Centar za socijalni rad.

Iz policije su istakli da će se o svemu oglasiti zvaničnim saopštenjem za javnost.

Za dešavanja u Petrovcu vezuje se i upotreba snusa, a pretpostavlja se da ovaj proizvod koristi nekoliko učenika OŠ “Mirko Srzentić”. Prema navodima portala RTV Budva, snus je u velikoj mjeri prisutan i među budvanskim srednjoškolcima.

U pitanju je vlažni duvanski bezdimni proizvod porijeklom iz Švedske. Koristi se na način što se postavlja između usne i desni, a od početka devedesetih ilegalan je u svim zemljama Evropske unije, izuzev Švedske.

Snus je još prošle godine u regionu okarakterisan kao nova opasna “moda” među tinejdžerima, a riječ je o mljevenom duvanu upakovanom u minijaturne kesice nalik onim za čaj.

Na pojedinim trafikama na području budvanske opštine može se kupiti za nešto više od četiri eura.

Ovaj duvanski proizvod može da djeluje kao psihoaktivna supstanca. Stručnjaci upozoravaju da konzumacija za posljedicu može izazvati zavisnost kao kod heroina ili kokaina, kao i ozbiljne zdravstvene probleme kod maloljetnika.

Izvor: RTV Budva

SOS linija baner

SOS linija baner

Leave a Reply