Savjetovalište nikšićkog Doma zdravlja zatvoreno do 15. oktobra

Rad Savjetovališta za djecu Doma zdravlja u Nikšiću privremeno je obustavljen do 15. oktobra. Razlog za to je trenutna epidemijska situacija u gradu pod Trebjesom i sve veći broj djece koja su zaražena koronavirusom, pa samim tim i povećan rizik da se dolaskom u Dom zdravlja ugrozi zdravlje novorođenih beba.

Kako su saopštili iz te zdravstvene ustanove, odluka o privremenoj obustavi rada u nikšićkom Savjetovalištu donijeta je prvenstveno iz preventivnih razloga, odnosno zbog bezbjednosti novorođenčadi za koje se u tom dijelu Doma zdravlja organizuju redovni sistematski pregledi i vakcinacije.

„Trenutna epidemijska situacija, kako u cijelom gradu i ustanovi, tako i u Dječijem dispanzeru, natjerala nas je na dodatne mjere opreza. Među zaposlenima je povećan broj oboljelih i onih koji su u samoizolaciji, a trenutno nedostaju i brzi testovi koje smo koristili prilikom trijaže na info pultu Dječijeg dispanzera. Iz tog razloga, povećan je rizik, pa smo prinuđeni da makar na ovaj način zaštitimo bebe i najmlađe koji dolaze na preventivne redovne preglede i vakcinaciju“, kazali su iz nikšićkog Doma zdravlja, dodajući da je riječ samo o dvonedjeljnom odlaganju, što ne može uticati na zdravstveno stanje djece.  

SOS linija baner

Procedure i Izazovi Samohranog…

Leave a Reply