Naredne sedmice razvijamo samopouzdanje i učimo o modelovanju

Igračkoteka i Razvojni centar udruženja Roditelji naredne sedmice okupiće djecu uzrasta od pet do 12 godine, za koje će biti organizovane dvije  kreativno – edukativne radionice. Mlađi će kroz jezičke igre razvijati pažnju i samopouzdanje, dok će se stariji upoznati sa vještinom modelovanja glinom.

Besplatne radionice se održavaju u prostoru Igračkoteke i Razvojnog centra u Ulici Bracana Bracanovića 74/a u Podgorici. Zbog ograničenog broja mjesta, obavezno je prijavljivanje na e-mail [email protected], broj telefona 020 22 10 00 ili u inbox Facebook stranice Igračkoteka i Razvojni centar.  

U utorak, 28.septembra u 18 sati biće održana nova zanimljiva radionica modelovanja, koja je namijenjena djeci uzrasta od 7 do 12 godina.

Na radionici modelovanja, prijavljeni osnovci imaće priliku da na praktičan način vježbaju i razvijaju vještine modelovanja sa glinom, praveći različite figure. Dobiće više informacija koje će biti od značaja kada je ova metoda u pitanju i sami kreirati jedinstvena djela. Osim toga u fokusu radionice je i kreativno izražavanje i razvijanje  krupne motorike, kroz druženje sa vršnjacima. Radionicu će voditi umjetnica Vlatka Vujošević.

U četvrtak 30. septembra u 18 sati biće organizovana radionica Pinokijev nos kaže da nije u redu da se laže, inspirisana čuvenom pričom Karla Kolodija. Radionicu organizujemo u saradnji  Dječijim kulturnim centrom Čigralište, a namijenjena je djeci uzrasta od 5 do 7 godina.

Glavni cilj radionice je da kroz pažljivo osmišljene aktivnosti djeci jačamo pažnju, koncentraciju, socijalne vještine i izražavanje i tako ih dodatno pripremamo za školske obaveze. Uz čitanje i razgovor, za polaznike ove radionice pripremili smo zanimljive jezičke igre i likovne zadatke, a njihov trud će kao i uvijek biti nagrađen diplomama.

Kombinacijom različitih sadržaja podržavaćemo širenje rječnika, poštovanje drugih učesnika i podsticati maštu i kreativnost. Radionicu vodi profesorica engleskog jezika i književnosti Aleksandra Vujisić.

Radionice će biti organizovane u skladu sa svim propisanim mjerama protiv širenja epidemije COVID-19. Svi prisutni, kao i djeca starija od 5 godina su obavezna da imaju maske i poštuju distancu, koja će biti obezbijeđena na svakoj radionici. Broj djece je ograničen na 10.

SOS linija baner

Procedure i Izazovi Samohranog…

Leave a Reply