Naredne sedmice u fokusu muzika i vještine komuniciranja

U Razvojnom centru udruženja Roditelji djeca predškolskog uzrasta imaće priliku da razvijaju svoju muzikalnost i samopouzdanje u igri sa vršnjacima. Za narednu sedmicu, pripremljene su i jezičke igre za osnovce, koje im pomažu da se ljepše izražavaju i obogate svoj rječnik.

Besplatne radionice se održavaju u prostoru Igračkoteke i Razvojnog centra u Ulici Bracana Bracanovića 74/a u Podgorici. Zbog ograničenog broja mjesta, obavezno je prijavljivanje na e-mail [email protected], broj telefona 020 22 10 00 ili u inbox Facebook stranice Igračkoteka i Razvojni centar.  

U ponedeljak, 20. septembra sa početkom u 18 sati biće održana muzička radionica pod nazivom Vrijeme je za muziciranje, koju realizujemo u saradnji sa Muzičkom radionicom TonTon, za djecu uzrasta od 3 do 6 godina.

Muzika je neizostavni dio života i svuda je oko nas. Ona je mnogo više od zvuka i čula sluha, protkana žicom razvoja kroz koje dijete prolazi. Podstiče druželjubivost, razvija kreativnost i socijalne vještina. Pomoću pjesme i igre dijete se lakše uklapa u zajednicu i razvija osjećaj kolektivnog duha, razvija viši nivo socijalne kohezije i lakše razumije sebe i druge. Edukacija TonTon bazira se na jedinstvenom programu rada sa djecom predškolskog uzrasta kroz muzičke radionice.

U toku radionice djeca će imati priliku da obrađuju pjesme po sluhu, sviranje na instrumentima Orfovog instrumentarijuma i da aktivno slušaju muziku i na taj način razvijaju svoju muzikalnost. Osim toga, razvijaće samopouzdanje, timski rad i imati priliku da izraze kreativnosti i da sa strpljenjem pristupaju novim izazovima. Cilj ovih radionica jeste razvoj kognitivnih sposobnosti, motoričkih, razvoj verbalne komunikacije i emocionalne vještine. Radionicu će voditi muzički pedagog Jana Adžić.

U četvrtak, 23.septembra u 19 sati organizujemo radionicu Jezičko razgibavanje, na kojoj će drugari uz instrukcije Danijele Knežević, menadžerke kreativnih komunikacija, naučiti korisne vještine komuniciranja.

Jezičko razgibavanje je radionica namijenjena djeci uzrasta od 7 do 12 godina.

U okviru ove radionice djeca na nenametljiv i zabavan način uče osnove komuniciranja, nadograđuju fond riječi i vježbaju verbalnu fluentnost (rječitost). Tokom radionice djeca sarađuju sa vršnjacima i uče se timskom radu kroz posebno osmišljene jezičke igre. Neke od igara u kojima djeca učestvuju tokom radionice su: premetaljke, ulančavanje riječi, rimovanje, asocijacije i pripovjedanje. Ove igre im pomažu da se ljepše izražavaju, obogate svoj rječnik i postižu bolje rezultate u školi, ali i vježbaju vještinu komuniciranja.

Radionice će biti organizovane u skladu sa svim propisanim mjerama protiv širenja epidemije COVID-19. Svi prisutni, kao i djeca starija od 5 godina su obavezna da imaju maske i poštuju distancu, koja će biti obezbijeđena na svakoj radionici. Broj djece je ograničen na 12.

SOS linija baner

Procedure i Izazovi Samohranog…

Leave a Reply