Izgradnja nove škole u Maslinama koštaće pet miliona eura

Foto: Vijesti

Osnovna škola “Vladimir Nazor” u podgoričkom naselju Masline neće biti rekonstruisana, već će biti izgrađena nova, koja će koštati oko pet miliona eura, saopšteno je iz Ministarstva prosvjete, nauke, kulture i sporta.

Iz resora prosvjete su za Gradsku RTV istakli da su novac za izgradnju nove škole izdvojili u maju.

“U dogovoru sa roditeljima i stručnjacima, odlučeno je da je mnogo bolje rješenje izgradnja nove škole, nego rekonstrukcija postojeće. Novac za izgradnju je obezbijeđen mimo budžeta, pa se neće koristiti iz suficita u državnoj kasi”, naveli su iz Ministarstva, dodajući da bi sanacija, koja nije isplativa, koštala oko tri i po miliona eura.

Predstavnici tog resora nijesu precizirali kada će biti raspisan tender za idejno rješenje, kao ni za kompaniju koja će graditi novu školu u Maslinama.

U Savjetu roditelja te škole, čiji se paviljoni zbog oštećenja ne koriste još od drugog polugodišta prošle školske godine, nijesu zadovoljni što im djeca na časove idu u druge djelove grada. Dio đaka, mlađih razreda, pohađa nastavu u prostoru gimnazije Luča u Doljanima, a stariji u školi “Marko Miljanov” na Koniku. Roditelji poručuju i da je prevoz koji je obezbijedila gradska uprava kratkoročno rješenje.

“Apelovala bih na Glavni grad, Vladu, Ministarstvo prosvjete, predsjednika, na sve koji žele i mogu da nam pomognu. Neka se osvrnu na djecu koja su prioritet u odnosu na sve. Djeca u Maslinama nemaju školu, a 21. je vijek. Taj problem mora da se riješi”, istakla je predsjednica Savjeta roditelja Mirjana Obradović.

Izvor: gradski.me

SOS linija baner

SOS linija baner

Leave a Reply