U toku upis djece na NTC radionice

Za djecu uzrasta od tri do 12 godina u toku je upis na NTC radionice, koje se organizuju u Podgorici, Nikšiću, Budvi, Kotoru i Baru.

Više informacija o načinu prijave i ustanovama koje organizuju radionice moguće je naći na stranici https://ntcucenje.com/ntc-radionice-za-decu/.

Mini grupa je namijenjena djeci od tri do četiri godine, bijela grupa od četiri do predškolskog uzrasta, a žuta grupa je predviđena za predškolce.

Đaci prvaci će biti raspoređeni u u narandžastu, a oni koji pohađaju drugi i treći razred su u plavoj grupi. Učenici četvrtog i petog razreda biće u zelenoj grupi.

Ciljevi NTC radionica su podizanje nivoa intelektualnih sposobnosti svih učenika koji učestvuju u programu, kao i sprečavanje poremećaja pažnje i koncentracije u školskom uzrastu. Učešćem na radionicama djeca razvijaju koordinaciju pokreta i motorike, kao i brzinu razmišljanja, povezivanja i zaključivanja (funkcionalno znanje). Jedan od ciljena NTC radionica je i pravovremeno uočavanje darovitih učenika i podsticanje razvoja njihovih sposobnosti.

Autor programa NTC sistem učenja, u okviru kojeg se i organizuju radionice, je dr Ranko Rajović, član Komiteta svjetske Mense za darovitu djecu i saradnik UNICEF-a za rano obrazovanje. Koautor programa je Uroš Petrović, književnik i autor 12 knjiga iz područja književnosti za djecu i mlade. Radionice sprovode sertifikovani predavači (učitelji, vaspitači, stručni saradnici).

SOS linija baner

SOS linija baner

Leave a Reply