Naredne sedmice likovna i logopedska radionica

Djeca predškolskog i osnovnoškolskog uzrasta naredne sedmice u Razvojnom centru udruženja Roditelji imaće priliku da unaprijede govorno – jezičke funkcije i steknu više znanja o apstraktnoj umjetnosti.

Besplatne radionice se održavaju u prostoru Igračkoteke i Razvojnog centra u Ulici Bracana Bracanovića 74/a u Podgorici. Zbog ograničenog broja mjesta, obavezno je prijavljivanje na e-mail [email protected], broj telefona 020 22 10 00 ili u inbox Facebook stranice Igračkoteka i Razvojni centar.  

U utorak, 14.septembra u 18 sati biće organizovana radionica Pripremimo se za čitanje i pisanje koju organizujemo u saradnji sa Logopedskim centrom Higia logos.

Cilj radionice je da pospješi razvoj funkcija i sposobnosti neophodnih za usvajanje vještina početnog čitanja, pisanja i računanja (pojma broja, količine i brojčanog niza). Tokom radionice djeca razvijaju govorno-jezičke, slušne i psihomotorne funkcije. Biće organizovane vježbe za razvoj ukupne psihomotorne organizovanosti, organizovanosti pažnje, vizuomotorne kontrole, doživljaja tjelesne cjelovitosti i vremensko-prostorne orijentacije. Biće i logopedske vježbe za razvoj logomotorike, jezičkih funkcija neophodnih za razvoj impresivnog i ekspresivnog govora, grafomotorike, sukcesivnih funkcija. Radionicu vodi logoped Vlado Medojević, a namijenjena je uzrastu od 5 do 7 godina.

U petak, 17.septembra  u 18 sati uslijediće likovna radionica pod nazivom Kompozicija u boji, namijenjena djeci uzrasta od 8 do 12 godina.

Ideja radionice je da se djeca upoznaju s osnovnim elementima slike kroz rad na mrtvoj prirodi kao jednoj od klasičnih motiva u slikarstvu. Slušajući klasičnu muziku razvijaće vijuge, razmišljajući o prostoru, kompoziciji i o bojama, povezujući i druge nastavne predmete (muziku i matematiku). Koristeći tri predmeta iz svakodnevnog života upoznaće se i sa geometrijskim oblicima koji nas okružuju. Osim toga, kroz igru asocijacije steći će širi uvid o apstraktnoj umjetnosti. Na taj način razvijaćemo kreativnost, rad u grupi i pozitivnu komunikaciju. Radionicu vodi akademska slikarka Ksenija Škerović Kaluđerović.

Prijatelj radionica Igračkoteke i Razvojnog centra je Leader Kids, koji pomaže u obezbjeđivanju materijala za rad.

Radionice će biti organizovane u skladu sa svim propisanim mjerama protiv širenja epidemije COVID-19. Svi prisutni, kao i djeca starija od 5 godina su obavezna da imaju maske i poštuju distancu, koja će biti obezbijeđena na svakoj radionici. Broj djece je ograničen na 12.

SOS linija baner

SOS linija baner

Leave a Reply