Roditelji najmlađih fudbalera reaguju zbog propusta OFK Titograd

Roditelji najmlađih fudbalera OFK Titograda (2009. godište) reagovali su zato što su iz tog kluba zakasnili da registruju igrače za nastupe u prvoj polusezoni, pa sve do zime ni njihova djeca neće moći da igraju takmičarske mečeve.

Smatraju da je nedopustivo i djecu tretirati kao profesionalne igrače, a razočarani su i odnosom Fudbalskog saveza Crne Gore, koji im nije izašao u susret.

„Zbog administrativne greške sekretara kluba, prijava za registraciju nije podnesena u roku predviđenom za registraciju igrača, do 9. avgusta 2021. godine, pa samim tim navedeno godište, nema mogućnost da igra utakmice. U vezi navedenog, obraćali smo se Fudbalskom savezu Crne Gore, ali nam nijesu izašli u susret, iako smo naveli da se ne radi o profesionalnim fudbalerima, već o djeci od 12 godina (godište 2009)“, navode roditelji.

Kažu da su svjesni da je napravljen propust, ali isto tako smatraju da se djeca ne mogu tretirati kao profesionalni fudbaleri, te da treba da postoji i fleksibilnost kada su djeca u pitanju.

„Smatramo, da ovo kruto pravilo Fudbalskog saveza Crne Gore, odnosno Pravilnik o registraciji, statusu i transferu igrača Fudbalskog saveza Crne Gore, da se djeca tretiraju kao profesionalni fudbaleri, odnosno da se mogu registrovati samo u rokovima kao i profesionalni fudbaleri ne vodi ka popularizaciji i omasovljenju fudbala među dječacima i djevojčicama. Umjesto, da Fudbalski savez, bude promoter ideje i da radi na popularizaciji i omasovljenju fudbala među dječacima i djevojčicama, te da se zalaže za humanost, dostojanstvenost, solidarnost i nadu u mogućnost naše djece da poboljšaju život, on robuje birokratiji“, stoji u saopštenju.

Roditelji ističu da “zbog birokratije, odnosa kluba i Fudbalskog saveza, pa i nečije sujete, kaprica, inata…talentovane dječake lišavamo fudbalskog sna.”

„Dosta njih dolazi iz Tuzi, Zete, Spuža i Danilovgrada, preskačući lokalne klubove, da bi trenirali u OFK Titogradu, u klubu u koji je ponikao upravo Dejan Savićević. Možda se baš u ovoj talentovanoj generaciji krije budući reprezentativac?”

Napominju da je samo u protekloj sezoni, OFK Titograd imao u mlađim kategorijama prvake u četiri godišta.

„Nije slučajno što nam je fudbal došao na ove grane. To najbolje pokazuje kroz rezultate nacionalne selekcije, mlađih selekcija i klubova“, zaključeno je u saopštenju roditelja.

Izvor: Vijesti

SOS linija baner

SOS linija baner

Leave a Reply