U izolaciji sva djeca i zaposleni iz centralnog vrtića u Beranama

Foto: Berane – online

Centralni vrtić beranske Javne predškolske ustanove „Radmila Nedić“ privremeno je zatvoren od danas i sva djeca i zaposleni su upućeni u četrnaestodnevnu izolaciju, nakon što je prijavljeno da su koronavirusom zaraženo jedno dijete i dvoje zaposlenih. Odluku o tome donijeli su nadležni u epidemiološkoj službi u saradnji sa Institutom za javno zdravlje. Na radikalnu mjeru su bili prinuđeni jer je jedna od zaposlenih pozitivnih na COVID -19 trijažna sestra koja je na prijemu bila u kontaktu sa djecom.

Prema riječima v.d. direktorke beranske Javne predškolske ustanove Violete Šćepović, zbog specifične situacije moraju biti veoma pažljivi i propratiti što će se dešavati narednih dana.

„Sugerisali smo svim kolegama i roditeljima djece da proprate zdravstveno stanje i ukoliko osjete bilo kakve simptome odu na testiranje. Epidemiološka služba je napravila procjenu i uvažavajući sve moguće rizike odlučila da je zbog kontakata sa oboljelima ovo jedino rješenje. Prvobitno je bilo odlučeno da u izolaciju idu samo dvije vaspitne grupe vrtića jer smo imali informaciju o dvoje oboljelih  – jednom djetetu i jednom zaposlenom. Ipak, nakon što je juče popodne prijavljeno da je i rezultat testiranja trijažne sestre pozitivan moralo se pribjeći ovakvoj odluci“, kazala je Šćepović.

Ona je dodala da sve područne jedinice JPU „Radmila Nedić“ rade. U cijelu Javnu predškolsku ustanovu “Radmila Nedić” je upisano 715 djece, od kojih matični vrtić ove godine pohađa 510.

SOS linija baner

SOS linija baner

Leave a Reply