Podaci iz škola: Koronavirus potvrđen kod 0,2 odsto osnovaca

Foto: UNICEF CG/D.MIljanić

Prva tri dana nove školske godine, od 1. do 3. septembra, nastavu u osnovnim školama nijesu pohađala 132 učenika osnovnih škola, za koje je prijavljeno da su u tom periodu imali koronavirus. Prema podacima sa sajta https://www.covid19.edu.me/ ukupan broj oboljelih osnovaca je 143. Među nastavnicima je 39 novooboljelih, a ukupan broj nastavnika koji su pozitivni na koronu je bio 42.

Nevedeno u procentima, trenutno je u predškolskim ustanovama od koronavirusa zaraženo 0,02 odsto upisane djece i 1,4 odsto zaposlenih.

U crnogorskim osnovnim školama, procenat oboljele djece je 0,2 odsto njihovog ukupnog broja, a nastavnika 0,6 odsto. U srednjim školama, prema Školskoj statistici, COVID -19 je potvrđen kod 0,3 odsto đaka i kod 0,6 odsto nastavnika.

U srednjim školama u Crnoj Gori, kojih ima 58, broj novooboljelih učenika je 72, a ukupan broj oboljelih đaka 79. Ukupan broj oboljelih nastavnika je 21, a tokom prva tri dana prijavljeno je obolijevanje njih 11.

U 43 predškolske ustanove registrovano je da je od korone prošle sedmice bolovalo petoro djece i 17 zaposlenih u vrtićima.  

Na sajtu Školske statistike nije obrazloženo u odnosu na koji period su evidentirani novooboljeli, s obzirom na to da su škole otvorene u srijedu. Nema ni objašnjenja da li su oboljela djeca boravila ijedan dan u školi ili je samo školama javljeno da je njihov oporavak u toku, a da su zaraženi prije početka školske godine.

Procedure i Izazovi Samohranog…

Procedure i Izazovi Samohranog…

Leave a Reply