Autobuski prevoznici od 1. oktobra neće priznavati karte koje izdaje Glavni grad

Foto: RTCG

Mjesečne elektronske autobuske karte koje građani kupe u prostorijama Glavnog grada od 1. oktobra neće važiti u autobusima gradskih prevoznika, saopštio je vlasnik Gradskog saobraćaja Podgorica Haris Alivodić.

Autobuski prevoznici Haris Alivodić i Janko Bulatović preuzeli su od 30. avgusta prodaju mjesečnih karata navodeći da je dosadašnji način naplate karata neodrživ i da zbog toga svakodnevno imaju troškove. O ovom postupku obavijestili su Glavni grad, poručujući da će septembarsku mjesečnu elektronsku kartu kupljenu na šalterima Glavnog grada priznavati do isteka validnosti.

„Glavni razlog zbog kojeg smo se odlučili na ovaj potez je taj što na novac koji treba da dobijemo od prodaje mjesečnih karata treba da čekamo do dva mjeseca. Kada je u pitanju prodaja mjesečnih karata ništa se nije promijenilo – đačka je i dalje 25, a radnička 30 eura. Nadam se da će Glavni grad obustaviti prodaju mjesečnih elektronskih karata. Građani trebaju da znaju da od 1. oktobra mi nećemo priznavati mjesečne karte koje budu kupljene na šalterima Glavnog grada i ja ih pozivam da ih kupuju u našim prostorijama u zgradi Baston. Karta važi za oba prevoznika, ona je jedinstvena“, naveo je Alivodić.

On navodi da cijene prevoza kod privatnika ne može da određuje niko osim njih.

„Neprihvatljivo je da već godinu i po dana od kada ovo radimo i molimo da se uvedu zone da mi moramo da trpimo troškove na prigradskim linijama“, smatra Alivodić.

Na šalterima u zgradi Gradskog parlamenta gdje se kupuju mjesečne autobuske karte juče su bile gužve. Bojana Popadić kaže da nije upoznata da se elektronske karte izdaju na dva mjesta, kao ni time da karte koje se budu izdavale na šalteru Glavnog grada neće važiti od oktobra.

„Prvi put čujem za tako nešto. Kćerka je kupila kartu za ovaj mjesec. I ranije su se mjesečne karte izdavale na mjestu na kojem su uvijek bile, ali kada su to prebacili u Glavni grad napravljena je pometnja. Svi smo sa kartama zbunjeni, jer nikakvih obavještenja nema šta je sve potrebno da se mjesečna karta izvadi, već kada dođemo i sačekamo na šalter nam kažu šta treba. Vrtimo se po nekoliko puta, čekamo redove za jednu običnu informaciju. Nadamo se da će se ubuduće bolje organizovati“, istakla je Popadić.

Sa odlukom prevoznika da se karte kupljene na šalterima Glavnog grada neće priznavati od 1. oktobra nije upoznata ni Nina Ivanović.

„Mislim da je sa tim upoznat mali broj građana i da to ne bi trebalo da bude tako. Kao što je i puno stvari konfuzno, tako je i ovo. Mi ćemo onda za sljedeći mjesec sad kada smo saznali, kupiti kartu kod prevoznika i mislim da je tako najjednostavnije“, kazala je Ivanović.

Izvor: Dan

SOS linija baner

Procedure i Izazovi Samohranog…

Leave a Reply