Savović: Prosvjetni radnici ne smiju biti odgovorni za posljedice

Predsjednik podgoričkog Gradskog odbora Sindikata prosvjete Crne Gore Slobodan Savović izrazio je zabrinutost zbog odricanja odgovornosti Instituta za javno zdravlje i Ministarstva prosvjete, nauke, kulture i sporta povodom različitih stavova o nošenju maski u školama, te istakao da će u toj situaciji jedino prosvjetni radnici biti odgovorni za neželjene posljedice.

Zato će Izvršni odbor inicirati vanrednu sjednicu Gradskog odbora SPCG prije početka školske godine, na kojoj će se predložiti konkretan odgovor na preporuke Instituta i MPNKS.

„Znamo da po ovom pitanju postoje različiti stavovi i u javnosti, među roditeljima, nastavnicima. Znamo da je maska ‘nužno zlo’, da je smetnja u nastavi, da najveći problem stvara onima koji moraju da pričaju dok je nose. A to smo upravo mi – nastavnici“, naveo je Savović.

Takođe je podsjetio da SPCG “zahtijeva ozbiljan pristup situaciji” koja može ugroziti zdravlje i život učenika i prosvjetnih radnika – tim prije što se odgovornosti unaprijed odriču i Institut i MPNKS.

„Gospodo, preporuke koje šaljete ovih dana u javnost nijesu isto što i obaveze kroz norme i pravila. Ne možemo početi novu školsku godinu, niti riješiti pitanje nošenja maski preporukama, jer ćemo doći u situaciju da sjutra jedino prosvjetni radnici budu odgovorni za neželjene posljedice pandemije. Tražimo konkretne odluke i preuzimanje odgovornosti za njih“, zaključio je Savović u otvorenom pismu nadležnima.

Izvor: Portal Analitika

Procedure i Izazovi Samohranog…

Procedure i Izazovi Samohranog…

Leave a Reply