Za đake prvake u Podgorici po 35 eura za nabavku školskog pribora

Svi đaci prvog razreda podgoričkih osnovnih škola dobiće od Glavnog grada Podgorica jednokratnu novčanu pomoć u iznosu od 35 eura za kupovinu školskog pribora. Kako je najavio gradonačelnik Podgorice Ivan Vuković, akcija će početi 25. avgusta, trajaće mjesec dana, a pravo na pomoć ima 2.574 podgoričkih prvaka.

Da bi se prijavili za dobijanje ove pomoći neophodno je da roditelji popune prijavni formular i dostave dokaz da je njihovo dijete upisano u I razred osnovne škole za školsku 2021./2022. godinu, kao i da je osoba koja se prijavljuje za sredstva roditelj/staratelj djeteta. Dokumentaciju sa naznakom Zahtjev za dodjelu novčanih sredstava za kupovinu školskog pribora za učenike I razreda osnovne škole treba da predaju u arhivi Glavnog grada (Trg nezavisnosti).

„Po prijemu i ocjeni dokumentacije roditelju/staratelju će novac biti uplaćen na dostavljeni žiro račun. Naglašavamo da su roditelji/staratelji u mogućnosti da ostvare ovo pravo u periodu od 25. avgusta do 25. septembra, kao i da će poseban šalter u arhivi Grada biti otvoren za ove namjene, kako bi se maksimalno ispoštovale epidemiloške mjere“, saopšteno je iz Glavnog grada. 

Vuković je na svpojoj FB stranici naveo da im je cilj da roditeljima olakšaju početak školske godine, pogotovo imajući u vidu da je ovo finansijski izazovna godina za gotovo sve porodice u Crnoj Gori.

Glavni grad je, kako je naveo, i u prethodnom periodu sprovodio akcije koje se odnose na početak školovanja podgoričkih mališana, pa je tokom proteklih šest godina izdvojeno više od 600.000 eura.

„Na taj način obezbijedili smo da 12.000 prvaka dobije besplatne udžbenike, a više od 2.000 mališana iz porodica slabijeg materijalnog stanja novčanu pomoć za nabavku školskog pribora“, istakao je Vuković, uz najavu da će detalji o načinu prijave uskoro biti dostupni na portalu Glavnog grada.

On je precizirao da će akcija trajati od 25. avgusta do 25. septembra i pozvao sugrađane da prilikom predaje dokumentacije vode računa o poštovanju aktuelnih epidemijskih mjera.

SOS linija baner

SOS linija baner

Leave a Reply