Kompleti udžbenika za srednje škole do 115 eura

Cijene kompleta udžbenika za srednje škole su na nivou prošlogodišnjih. Đaci koji su upisali gimnaziju na crnogorskom jeziku za komplete udžbenika moraće da izdvoje 105,20 eura, dok su kompleti za drugi razred 88,70. Za treći razred udžbenici koštaju 88,20, a za četvrti razred gimnazije 78,40 eura.

Kada je riječ o gimnaziji na na albanskom jeziku, najskuplji kompleti su takođe za učenike prvog razreda 114,60 eura, dok će oni koji ove godine pohađaju drugi razred morati da izdvoje 101,50 eura. Cijena kompleta za treći razred je 97,20, a za četvrti 81,20 eura.

“Udžbenici za srednje škole se tokom cijele godine nalaze u prodaji u knjižarama Zavoda, a što se tiče privatne knjižarske mreže, distribucija prema njima se vrši u zavisnosti od njihovih narudžbi, kako količinski tako i vremenski”, kazali su u Zavodu za udžbenike i nastavna sredstva Podgorica (ZUNS).

Distribucija besplatnih užbenika za oko 68.000 crnogorskih osnovaca je u toku. Za raspodjelu kompleta knjiga đacima, nakon isporuke koju sprovodi ZUNS, zadužene su škole.

Izvor: Dnevne novine

Procedure i Izazovi Samohranog…

Procedure i Izazovi Samohranog…

Leave a Reply