Roditelji traže da se nastava organizuje u drugim gradskim školama

Foto: Vijesti

Roditelji učenika podgoričke OŠ “Vladimir Nazor“ zatražili su danas od Ministarstva prosvjete da razmotri mogućnost da se časovi za njihovu djecu, umjesto u OŠ „Savo Pejanović“ i OŠ „Marko Miljanov“, privremeno organizuje u školama „Milorad Musa Burzan“ i „21. maj“. Smatraju da u tim obrazovnim ustanovama možda ima više prostornih kapaciteta, pa bi bilo lakše nastavu organizovati tamo. Osim toga, među njihovim zahtjevima je i da se obezbijedi prevoz do škola za svu djecu, kao i produženi boravak za prvake ukoliko bude prostornih mogućnosti za to.

Na sastanku, koji je Savjet roditelja danas imao sa predstavnicima resora prosvjete, potvrđeno je da Ministarstvo odbrane nije dozvolilo da se prostor kasarne Masline ustupi na korišćenje OŠ „Vladimir Nazor“, ali kako su naveli nijesu dobili detaljnije objašnjenje koji su razlozi takve odluke.

Direktorica Direktorata za predškoslko, osnovno i inkluzivno obrazovanje Slavica Ilinčić će, kako je dogovoreno na sastanku, već ovih dana obići škole koje su predložili roditelji, kako bi saznali da li ima uslova da prime još đaka. Osim toga, kako je saopšteno iz Savjeta roditelja, tražiće se i pomoć gradonačelnika da pomogne u obezbjeđivanju prevoza. On je, kako navode roditelji, i ranije ponudio pomoć da se riješi problem OŠ „Vladimir Nazor“.

„Prevoz smo tražili za svu djecu, a dogovoreno je takođe da će, kada je riječ o djeci sa posebnim potrebama, sa njima tokom nastave moći da budu jedan roditelj ili asistent. Ukoliko dobijemo prevoz, polazna tačka će biti vjerovatno ispred OŠ „Vladimir Nazor“, kazali su iz Savjeta roditelja nakon sastanka.

Očekuju da će više informacija o mogućim rješenjima imati tokom naredne sedmice. Na današnjem sastanku, roditelji su obaviješteni da je budžet za rušenje i izgradnju nove škole izdvojen od kredita evropske banke“, kao i da je raspisan tender za rušenje starog objekta.

Procedure i Izazovi Samohranog…

Procedure i Izazovi Samohranog…

Leave a Reply