Naredne sedmice bavimo se lijepim izražavanjem i socijalnim vještinama

Igračkoteka i razvojni centar udruženja Roditelji naredne sedmice organizuje dvije nove edukativne radionice, namijenjene osnovcima. Prva radionica, čitalačka, posvećena je starom Egiptu, dok je druga radionica usmjerena na drugarstvo i konstruktivno rješavanje problema.

Besplatne radionice se održavaju u prostoru Igračkoteke i Razvojnog centra u Ulici Bracana Bracanovića 74/a u Podgorici. Zbog ograničenog broja mjesta, obavezno je prijavljivanje na e- mail [email protected], broj telefona 020 22 10 00 ili u inbox Facebook stranice Igračkoteka i Razvojni centar.

U ponedjeljak 9. avgusta u 19 sati biće održana radionica Stari Egipat koju organizuje nezavisni projekat Čigralište, a namijenjena je djeci uzrasta od 6 do 9 godina. Prije oko 5.000 godina na obalama rijeke Nil u sjevernoj Africi razvijala se po mnogo čemu nevjerovatna civilizacija starog Egipta. Njen razvoj je trajao preko 3.000 godina – duže nego ijedne druge civilizacije u svjetskoj istoriji! Egipat danas ima istoriju dugu 6 000 godina i mnoge turističke atrakcije – prvenstveno piramide kao jedino preostalo od sedam svjetskih čuda, zatim ogromni kip Sfinge, grobnicu kralja Tutankamona i mnoge druge.

Na radionici ćemo čitati odlomke iz više knjiga i enciklopedija posvećenih starom Egiptu, a uz to ćemo kod djece podsticati lijepo izražavanje, jačati socijalne vještine i vježbati pažnju i koncentraciju.

Radionicu vodi profesorica engleskog jezika i književnosti Aleksandra Vujisić i dio je ciklusa Putujemo svijetom.

U utorak, 10. avgusta u 19 sati uslijediće nova psihološka radionica pod nazivom Drugarstvom do uspjeha, a vodiće je psihološkinja Jelena Lacman.

Edukativno zabavna radionica je prilika za djecu da kroz zanimljive zadatke, individualne i grupne, razvijaju emocionalnu inteligenciju, i uviđaju značaj rada u grupi i važnost dobrih odnosa u zajednici. Poseban fokus biće upravo na drugarstvu, konstruktivnom rešavanju problema i podsticanju saradnje, što je u uskoj vezi sa funkcionalnim načinom usvajanja novih znanja i vještina. Radionica je namijenjena djeci uzrasta od 6 do 10 godina.

Prijatelj radionica Igračkoteke i Razvojnog centra je Leader Kids, koji pomaže u obezbjeđivanju materijala za rad.

Radionice će biti organizovane u skladu sa svim propisanim mjerama protiv širenja epidemije COVID-19. Svi prisutni, kao i djeca starija od 5 godina su obavezna da imaju maske i poštuju distancu, koja će biti obezbijeđena na svakoj radionici. Broj djece je ograničen na 12.

SOS linija baner

Procedure i Izazovi Samohranog…

Leave a Reply