Naredne sedmice logopedska i kreativna radionica

Prva sedmica avgusta u Razvojnom centru udruženja Roditelji rezervisana je za dvije radionice, namijenjene djeci predškolskog i osnovnoškolskog uzrasta. Tako će djece praviti zanimljive geometrijske oblike uz pomoć čačkalica, dok će mlađi prisustvovati logopedskim vježbama za razvoj logomotorike i jezičkih funkcija.

Besplatne radionice se održavaju u prostoru Igračkoteke i Razvojnog centra u Ulici Bracana Bracanovića 74/a u Podgorici. Zbog ograničenog broja mjesta, obavezno je prijavljivanje na e-mail [email protected], broj telefona 020 22 10 00 ili u inbox Facebook stranice Igračkoteka i Razvojni centar.  

U srijedu 4. avgusta u 19 sati uslijediće zanimljiva eksperimentalna radionica pod nazivom Od čačkalice do figurice, koja je namijenjena djeci uzrasta od 6 do 12 godina.

Na ovoj radionici djece će nadograditi znanje o geometriji i geometrijskim oblicima. Uposliće spretne ručice i praviti razne oblike i tako, kroz igru lakše upamtiti njihove nazive. Igraće se i s  različitim igračkama koje liče na geometrijska tijela i oblike, zajedno sa svojim vršnjacima. Radionicu vodi Marina Bokan.

U četvrtak, 5.avgusta u 18 sati biće održana radionica Pripremimo se za čitanje i pisanje, koju organizujemo u saradnji sa Logopedskim centrom Higia logos.

Cilj radionice je da pospješi razvoj funkcija i sposobnosti neophodnih za usvajanje vještina početnog čitanja, pisanja i računanja (pojma broja, količine i brojčanog niza). Tokom radionice djeca razvijaju govorno-jezičke, slušne i psihomotorne funkcije. Biće organizovane vježbe za razvoj ukupne psihomotorne organizovanosti, organizovanosti pažnje, vizuomotorne kontrole, doživljaja tjelesne cjelovitosti i vremensko-prostorne orijentacije. Osim toga planirane su i logopedske vježbe za razvoj logomotorike, jezičkih funkcija neophodnih za razvoj impresivnog i ekspresivnog govora, grafomotorike, sukcesivnih funkcija. Radionicu vodi logoped Milica Andrić, namijenjena je uzrastu od 3 do 5 godina.

Radionice će biti organizovane u skladu sa svim propisanim mjerama protiv širenja epidemije COVID-19. Svi prisutni, kao i djeca starija od 5 godina su obavezna da imaju maske i poštuju distancu, koja će biti obezbijeđena na svakoj radionici. Broj djece je ograničen na 12.

SOS linija baner

Procedure i Izazovi Samohranog…

Leave a Reply