Naredne sedmice učimo o dječijim pravima i gljivama

Naredne sedmice Igračkoteka i Razvojni centar biće mjesto okupljanja djece školskog uzrasta na dvije nove kreativno – edukativne radionice. Prijavljeni mališani će imati priliku da saznaju koje to gljive krase prirodu, zbog čega su za neka bića otrovne, a za druga hrana, ali i da razvijaju svijest o svojim pravima i obavezama.

Besplatne radionice se održavaju u prostoru Igračkoteke i Razvojnog centra u Ulici Bracana Bracanovića 74/a u Podgorici. Zbog ograničenog broja mjesta, obavezno je prijavljivanje na e-mail [email protected], broj telefona 020 22 10 00 ili u inbox Facebook stranice Igračkoteka i Razvojni centar.  

U četvrak, 29. jula u 19 sati biće održana radionica pod nazivom Dječija prava, a vodiće je diplomirana socijalna radnica Violeta Golubović.

Cilj radionice je da djeca razumiju vezu između prava i obaveza i da kroz aktivnosti namijenjene uzastu razvijaju svijest o svojim pravima. Razgovaraćemo o ličnoj odgovornosti u poštovanju naših i tuđih prava. Mališani će kroz interaktivno učenje, vježbe i igru biti upoznati sa vrstom njihovih prava i obavezama koje imaju, ali i kako i na koji način da postupe ako je neko od njihovih prava ugroženo. Radionica je namijenjena djeci uzrasta od 6 do 12 godina.

U petak, 30. jula u 19 sati počinje nova radionica pod nazivom Otrovne gljive – ukrasi prirode, a namijenjena je djeci uzrasta od 8 do 12 godina.

Prijavljeni mališani će imati priliku da nauče koje sve gljive mogu biti otrovne, po čemu se razlikuju od jestivih, zašto su važne u prirodi i zašto ih ne treba gaziti i uništavati, zbog čega su nekim organizmima hrana, a za nas otrovne, koliko ih ima kod nas, da li se neke otrovne mogu i jesti i još mnogo drugih odgovora o ovim jedinstvenim i zanimljivim bićima bez kojih život na planeti ne bi bio ovako lijep.

Radionicu će voditi Msc. Ilinka Ćetković – kustos u zbirci gljiva Prirodnjačkog muzeja Crne Gore.

Radionice će biti organizovane u skladu sa svim propisanim mjerama protiv širenja epidemije COVID-19. Svi prisutni, kao i djeca starija od 5 godina su obavezna da imaju maske i poštuju distancu, koja će biti obezbijeđena na svakoj radionici. Broj djece je ograničen na 12.

Procedure i Izazovi Samohranog…

SOS linija baner

Leave a Reply