Naredne sedmice bogatimo rječnik i učimo prve plesne korake

U Razvojnom centru udruženja Roditelji u Podgorici naredne sedmice predškolci će biti u prilici da uče vještine komunikacije. Osim toga, pripremili smo i plesnu radionicu, u toku koje će djeca uzrasta od 5 do 9 godina razvijati osjećaj za muziku i ritam.

Besplatne radionice se održavaju u prostoru Igračkoteke i Razvojnog centra u Ulici Bracana Bracanovića 74/a u Podgorici. Zbog ograničenog broja mjesta, obavezno je prijavljivanje na e-mail [email protected], broj telefona 020 22 10 00 ili u inbox Facebook stranice Igračkoteka i Razvojni centar.  

U utorak, 20.jula  u 18 sati  biće održana plesna radionica, pod nazivom Od koraka do plesa, koju organizujemo u saradnji sa plesnim klubom Sonrisa.

Muzika ima veliki značaj na razvoj svakog djeteta, jer utiče na fizičke, intelektualne i kognitivne  sposobnosti.  Cilj radionice je da se djeca upoznaju sa plesom, nauče pravilno držanje tijela, vježbaju koordinaciju i savladaju prve plesne korake. Takođe, tokom radionica razvijaće osjećaj za muziku i ritam. Radionicu će voditi Jelena Vukčević, državna prvakinja u klasičnom i latino plesu. Mogućnost prijavljivanja imaju djeca od 5 do 9 godina.

U četvrtak, 22. jula u 19 sati organizujemo radionicu Od sličice do pričice, koja je namijenjena djeci uzrasta od 4 do 7 godina.

Cilj radionice je da djeca razvijaju i vježbaju govor. Priče u slikama su poznate kao jedna od najboljih metoda za to, kao i za razvijanje mašte i bogaćenje rječnika. Tokom radionice djeca će vježbati govor i maštajući osmišljavati svoje price, a u isto vrijeme učiće kako se pravilno formiraju rečenice i kakva sve značenja mogu imati riječi. Osim priča u slikama, djeca će kroz jezičke vježbe primjerene tom uzrastu,  vježbati pravilan izgovor, dikciju i bogatiti rječnik. Radionicu vodi Danijela Knežević, menadžerka kreativnih komunikacija,

Radionice će biti organizovane u skladu sa svim propisanim mjerama protiv širenja epidemije COVID-19. Svi prisutni, kao i djeca starija od 5 godina su obavezna da imaju maske i poštuju distancu, koja će biti obezbijeđena na svakoj radionici. Broj djece je ograničen na 12.

SOS linija baner

Procedure i Izazovi Samohranog…

Leave a Reply