Mještani Mrkojevića traže otvaranje jaslica

Mještani barskog naselja Mrkojevići pokrenuli su inicijativu da se za njihovu djecu otvore jaslice. U tome ih je podržala nevladina organizacija Jadranski horizonti, iz koje su pozvali roditelje da se prijave i ostave svoje podatke, kako bi pokrenuli dalju inicijativu prema JPU “Vukosava Ivanović Mašanović”.  

Roditelji su naveli da je za većinu njih veliki problem kako da obezbijede čuvanje za djecu mlađu od tri godine. Zbog nepostojanja jaslica, prinuđeni su da ih upisuju u vrtiće udaljene 15 do 20 kilometara od mjesta njihovog stanovanja.

Iz NVO Jadranski horizonsti najavili su da će, nakon sprovedenog anketiranja roditelja, pokrenuti proceduru prema JPU “Vukosava Ivanović Mašanović” u Baru, sa predlogom da se u naselju Pečurice otvore jaslice. Smatraju da je nezamislivo da jedna mjesna zajednica od preko 3.500 mještana nema takav servis za djecu.

Prema navodima portala Glas Mrkojevića, u vrtić Poletarac u Pečuricama prošle školske je bilo upisano 24 djece, dok ih je u vrtiću Izvorčić u Dobroj Vodi bilo 16. Od ukupnog broja upisanih u oba vrtića bilo je makar desetoro djece uzrasta od 2 do 4 godine.

Roditelji koji se zalažu za otvaranje jaslica treba da na email [email protected] pošalju podatke, odnosno svoje i djetetovo ime i prezime, uzrast i kontakt telefon.

Izvor: Glas Mrkojevića

SOS linija baner

Procedure i Izazovi Samohranog…

Leave a Reply