Učimo o zdravlju zubića i upoznajemo društvene igre

Igračkoteka i Razvojni centar udruženja Roditelji pripremili su i za narednu sedmicu zanimljiv edukativni program za djecu uzrasta od pet do dvanaest godina. U četvrtak, na kreativan način ćemo se posvetiti  higijeni usta i zuba, dok će u petak djeca imati priliku da se upoznaju sa nekim od najuzbudljivijih društvenih igara.

Besplatne radionice se održavaju u prostoru Igračkoteke i Razvojnog centra u Ulici Bracana Bracanovića 74/a u Podgorici. Zbog ograničenog broja mjesta, obavezno je prijavljivanje na e-mail [email protected], broj telefona 020 22 10 00 ili u inbox Facebook stranice Igračkoteka i Razvojni centar.  

U četvrtak, 15.jula u 19 sati biće organizovana kreativno-edukativna radionica pod nazivom Zubiće peri, zdravlje čuvaj, a namijenjena je djeci uzrasta od 5 do 10 godina.

Na radionici ćemo govoriti o funkciji zuba, održavanju oralne higijene i važnosti toga još u najmlađem usrastu. Upoznaćemo se sa štetnim efektima zapostavljanja zuba, ali i prevenciji, odnosno pravilnom načinu pranja. Osim edukativnog dijela, djeca će imati priliku da postave pitanja koja ih interesuju, ali i da se zabave u kreativnom dijelu, u toku kojeg će, praktično prikaziti sve ono o čemu su razgovarali. Radionicu vodi socijalna radnica Gordana Mujović Mahmutović.

U petak, 16.jula u 18 sati biće održana nova zanimljiva radionica pod nazivom Otkrijte koje su to najuzbudljivije društvene igre, za djecu uzrasta od 8 do 12 godina.

Društvene igre od davnina predstavljaju jedan od glavnih načina za zabavu. Međutim, one su mnogo više od same razonode. Kada igramo neku društvenu igru, aktiviramo kako um, tako i tijelo. Uvježbavamo različite načine razmišljanja, procjenu situacije, donošenje odluka, ali i timski duh. Kroz ovaj tip igre, djeca stiču vještine koje će im biti dragocjene u svakodnevnim situacijama u odraslom dobu.

Na radionici ćemo igrati tri igre: Šlagomat za dvoje, Detektor laži i Activity. Ideja je da se kroz igru djeca osnaže, motivišu, zbliže sa vršnjacima i usvajaju nove informacij. Radionicu vodi profesorica razedne nastave i savjetnica transakcione analize Jelica Rondović.

Radionice će biti organizovane u skladu sa svim propisanim mjerama protiv širenja epidemije COVID-19. Svi prisutni, kao i djeca starija od 5 godina su obavezna da imaju maske i poštuju distancu, koja će biti obezbijeđena na svakoj radionici. Broj djece je ograničen na 12.

Procedure i Izazovi Samohranog…

Procedure i Izazovi Samohranog…

Leave a Reply