Novi način plaćanja u dežurnim vrtićima

Za boravak djece u dežurnim vrtićima Javne predškolske ustanove „Đina Vrbica“ u Podgorici ovog ljeta važiće novi način plaćanja – roditelji će morati da izmire cjelomjesečni iznos, a ne po danima kako je to bilo ranije. U slučaju izostanaka, preostali iznos biće prenijet za naredni mjesec ili vraćen roditeljima.

Roditelji čija će djeca od sjutra boraviti u dežurnim vrtićima ove ustanove reagovali su danas kada su im vaspitači saopštili da već sjutra, prvog dana dežurstva, donesu dokaz da su uplatili cijeli iznos za jul. Zanimalo ih je zbog čega je način plaćanja promijenjen i na koji način će biti regulisane njihove obaveze u slučaju da djeca ne provedu cijeli mjesec u vrtiću.

Iz uprave JPU „Đina Vrbica“ su naveli da je način plaćanja usluga promijenjen zbog ogromnih dugovanja roditelja.

„Evidencija o prisustvu djece će se pažljivo voditi, te će svaki izostanak, u navedenom periodu, biti evidentiran, a iznos prenijet za naredni mjesec. Shodno tome, za djecu koja ne budu dolazila u avgustu mjesecu, iznos za odsustvo iz jula biće prenijet za septembar, dok će za onu djecu koja kreću u školu, novbac biti uplaćen na žiro račun roditelja“, objasnili su iz JPU „Đina Vrbica“.

Procedure i Izazovi Samohranog…

Procedure i Izazovi Samohranog…

Leave a Reply