Naredne sedmice podstičemo istraživački duh i kreativnost

U Razvojnom centru udruženja Roditelji naredna sedmica je rezervisana za dvije kreativno – edukativne radionice za djecu predškolskog i osnovnoškolskog uzrasta. Stariji će razvijati radoznalost i strpljenje u toku eksperimentaonice, dok će mlađi podsticati maštu osmišljavajući svoje jedinstvene slikovnice.

Besplatne radionice se održavaju u prostoru Igračkoteke i Razvojnog centra u Ulici Bracana Bracanovića 74/a u Podgorici. Zbog ograničenog broja mjesta, obavezno je prijavljivanje na e-mail [email protected], broj telefona 020 22 10 00 ili u inbox FB stranice Igračkoteka i Razvojni centar.  

U utorak 29. juna, sa početkom u 18 sati biće organizovana zanimljiva edukativna radionica, pod nazivom Eksperimentaonica, a mogućnost prijavljivanja imaće djeca od 7 do 12 godina.

Osnovnoškolci će imati priliku da se, pomoću jednostavnih sastojaka na zabavan i praktičan način, upoznaju sa hemijskim i fizičkim reakcijama. Na ovaj način, kroz eksperiment će bolje upoznati svijet oko sebe i prirodne pojave koje nas okružuju. Mališani će razvijati radoznalost, strpljenje i logiku. Cilj radionice je da na zanimljiv način razvijaju kritičko razmišljanje. Podsticaće istraživački duh i mogućnosti rješavanja problema. Osim toga, imaće priliku da se zajedno sa vršnjacima zabave, a pri tome kvalitetno vrijeme provedu usvajajući nova znanja. Radionicu vodi Marina Bokan.

U četvrtak, 1. jula u 18 sati  biće održana kreativna radionica pod nazivom Slikovnica, namijenjena djeci predškolskog uzrasta.

Slikovnica je primijenjena likovna radionica posvećena ilustrovanju sa idejom da se serije ilustracija povezuju u cjeline – slikovnice. Teme prilagođene starosnim grupama kretaće se od jednostavnih, kao sto je skup pojmova, do onih složenijih gdje se tekst prenosi vizuelno. U procesu ilustrovanja djeca će istraživati različite tehnike i materijale putem kojih će praviti sopstvene slikovnice. Radionicu vodi grafička dizajnerka Ana Knežević, a namijenjena je djeci uzrasta od 4 do 7 godina.

Radionice će biti organizovane u skladu sa svim propisanim mjerama protiv širenja epidemije COVID-19. Svi prisutni, kao i djeca starija od 5 godina su obavezna da imaju maske i poštuju distancu, koja će biti obezbijeđena na svakoj radionici. Broj djece je ograničen na 12.

SOS linija baner

SOS linija baner

Leave a Reply