Kreativni kampus za talentovane učenike sa sjevera Crne Gore

M/D/F kreativni kampus, koji organizuje nevladino udruženje FLUX, u okviru projekta Talentovani učenici – vizuelni kreatori budućnosti, biće otvoren večeras u 19 sati u Umjetničkoj galeriji „Vitomir Srbljanović” u Pljevljima. Njemu će prisustvovati 20 polaznika, a planirano je da budu organizovane tri radionice.

Jedan od glavnih ciljeva projekta Talentovani učenici – vizuelni kreatori budućnosti bilo je osnaživanje talentovane djece sa sjevera Crne Gore u slobodnom izražavanju kreativnog potencijala kroz vizuelno promišljanje u oblasti modelovanja, fotografije i grafičkog dizajna.

U prvoj fazi projekta, pokrenutog prošle godine, uspješno su završene tri šestomjesečne online mentorske škole vizuelnih umjetnosti. Prijavljeno je više od 70 učenika od V do IX razreda osnovnih škola sa teritorije opština Kolašin, Mojkovac, Bijelo Polje, Pljevlja, Šavnik, Rožaje, Berane i Plav. Školu je uspješno završilo oko 40 učenika.

Druga faza projekta podrazumijeva održavanje M/D/F – Kreativni kampus, koji će naredna dva dana u Pljevljima okupiti oko 20 polaznika.

U okviru četiri sesije kampusa biće realizovane tri radionice: modelovanje, koje će voditi Vlatka Vujošević, dizajn – prof. mr Ana Matić i Maša Mušikić, dok će za fotografiju biti zaduženi prof. mr Lazar Pejović i Krsto Vulović.

Kako su najavili iz NVU Flux, biće organizovan i okrugli sto na temu Značaj razvijanja dizajnerskih vještina kod učenika osnovnih škola, na kojem će učestovovati Ana Matić, Maša Mušikić, Aldemar Ibrahimović, Željko Madžgalj i Aleksandar Ostojić.

Izložba izabranih radova nastalih u okviru M/D/F online mentorske škole i kreativnog kampusa, planirana je za kraj jula.

M/D/F kreativni kampus održava se u partnerstvu sa Umjetničkom galerijom „Vitomir Srbljanović” Pljevlja, a uz pokroviteljstvo Ministarstva prosvjete, nauke, kulture i sporta i Opštine Pljevlja.

Procedure i Izazovi Samohranog…

SOS linija baner

Leave a Reply