U Podgorici će u julu i avgustu dežurati deset vrtića

Tokom jula i avgusta, kao što je to bio slučaj i prethodnih godina, u Podgorici će raditi samo dežurni vrtići. Javna predškolska ustanova „Ljubica Popović“ organizovaće rad u tri vrtićke jedinice, dok će u JPU „Đina Vrbica“ tokom ljeta biti otvoreno sedam objekata.  

Sve to odlučeno je u dogovoru i uz preporuke nadležnih iz Instituta za javno zdravlje i Ministarstva zdravlja, pa će i tokom dežurstava na snazi biti poštovanje već važećih epidemioloških mjera.

 U JPU „Đina Vrbica“ je broj dežurnih vaspitnih jedinica povećan na sedam, pa će, kako su saopštili, od 1. jula raditi „Dragan Radulović“, Poletarac, „Đina Vrbica“, Mali Princ, Mogli, Zvjezdani vrt i Dječija radost.

“Preporuke za rad dežurnih vrtića odnose se na obavezno nošenje maski, redovno čišćenje i dezinfekciju radnih prostorija i igračaka, realizaciju vaspitno-obrazovnih aktivnosti, što je moguće više, u dvorištima vaspitnih jedinica“, kazali su nam u JPU „Đina Vrbica“, uz napomenu da je na snazi i preporuka da u jednoj grupi ne boravi više od 20 mališana.

U okviru JPU „Ljubica Popović“ od 1. jula do 31. avgusta vaspitno – obrazovni rad će se ostvarivati  u okviru tri vaspitne jedinice – Bajka,“Ljubica Popović” i Suncokrili.

“Djeca iz vaspitnih jedinica Palčica i Zvjezdice boraviće u VJ Bajka, dok će djeca iz vaspitnih jedinica Osmijeh i Pčelica  pohađati VJ “Ljubica Popović”. Djeca koja pohađaju vaspitne jedinice Lane i Sunce će boraviti u VJ Suncokrili“, navela je direktorica JPU „Ljubica Popović“ Slavica Luburić.

Prema njenim riječima, rukovodeći se odredbama ugovora o međusobnim pravima i obavezama, ustanova je shodno zahtjevima, potrebama i racionalnijem poslovanju, zadržala pravo na posebnu organizaciju rada tokom jula i avgusta, vodeći računa prvenstveno o potrebama korisnika usluga i poštovanju epidemioloških  mjera.

                        

SOS linija baner

Procedure i Izazovi Samohranog…

Leave a Reply