Roditelji ne odustaju od zahtjeva da se nastava organizuje u kasarni Masline

Foto: VIjesti/S.Prelević

Roditelji đaka podgoričke OŠ “Vladimir Nazor”, koji su se u velikom broju okupili danas popodne na protestu, ponovili su svoj zahtjev da nadležni obezbijede da se od septembra nastava za sve razrede organizuje u kasarni Masline, a ne u dvije škole kako je to predloženo iz Ministarstva prosvjete, nauke, kulture i sporta.

Predstavnica Ministarstva Slavica Ilinčić ponovila je stav toga resora Vlade da nastavu treba organizovati u dvije predložene škole – “Savo Pejanović” i “Marko MIljanov”, zbog čega roditelji su izrazili revolt.

Potpredsjednik Savjeta roditelja OŠ “Vladimir Nazor” Momo Milošević je istakao da roditelji nemaju informaciju u kakvom stanju je paviljon u kasarni u Maslinama, ali da je neki okvirni stav da čekaju do 1. jula informacije od nadležnog Ministarstva o njihovom planovima.

On je istakao da je roditeljima neizvodljivo da djecu šalju u škole u gradu, ali da su spremni da se strpe godinu dana da djeca idu u kasarnu u Maslinama, a da za to vrijeme počne izgradnja nove školske zgrade.

Direktorica škole Ljiljana Krivokapić je istakla da u upravi čekaju poziv iz Ministarstva kako bi razgovarali o daljim koracima i kako će biti organizovana nastava za oko 1.200 đaka te ustanove.

Ona je istakla da ustanova nema drugačije informacije od onih koje imaju roditelji.

Izvor: Vijesti

SOS linija baner

Procedure i Izazovi Samohranog…

Leave a Reply