Naredne sedmice obilježavamo Dan roda i učimo o kulturi Amerike

Igračkoteka i Razvojni centar udruženja Roditelja organizovaće naredne sedmice dvije radionice za djecu uzrasta od pet do 15 godina. Mlađi će imati priliku da otkriju brojne zanimljivosti  o rodama u Crnoj Gori, dok će stariji saznati nešto više o kulturi Amerike, i to na engleskom jeziku, kroz zanimljive društvene igre.

Besplatne radionice se održavaju u prostoru Igračkoteke i Razvojnog centra u Ulici Bracana Bracanovića 74/a u Podgorici. Zbog ograničenog broja mjesta, obavezno je prijavljivanje na e-mail [email protected], broj telefona 020 22 10 00 ili u inbox FB stranice Igračkoteka i Razvojni centar.   

U utorak, 22. juna sa početkom u 19 sati biće održana nova zanimljiva radionica pod nazivom Let’s Play Board Games, koju realizujemo u saradnji sa Američkim uglom.

Prijavljena djeca će na radionici imati priliku da uče engleski jezik kroz zanimljive društvene igre, ali i putem različitih zabavnih aktivnosti će na nenametljiv način usvajati nove riječi. Osim toga, cilj radionice je i da nauče nešto više o kulturi Amerike. Koristiće igre kao što su Scrabble, Boggle, Headbanz, Likewise, Apples to Apples, You’ll Never Guess, Trivial Pursuit Family. Radionicu vodi Milena Vučelić, koordinatorka programa u Američkom uglu.

Dan roda, 24. jun, proslavljamo tako što ćemo o ovim pernatim drugarima učiti i otkriti zanimljive činjenice o njima.  Radionicu realizujemo u saradnji sa Centrom za zaštitu i proučavanje ptica, sa početkom u 19h.

Na edukativnoj radionici Upoznajmo rode, drugari će imati priliku da otkriju kako se ove ptice oglašavaju, gdje putuju, šta vole da jedu, gdje prave gnijezda i još mnogo toga interesantnog. Radionica je namijenjena djeci uzrasta od 5 do 10 godina, a vodi je predstavnica Centra za zaštitu i proučavanje ptica Nevena Petković.

Radionice će biti organizovane u skladu sa svim propisanim mjerama protiv širenja epidemije COVID-19. Svi prisutni, kao i djeca starija od 5 godina su obavezna da imaju maske i poštuju distancu, koja će biti obezbijeđena na svakoj radionici. Broj djece je ograničen na 12.

SOS linija baner

Procedure i Izazovi Samohranog…

Leave a Reply