Pokloni i stvari koje kupujete djeci ne oslobađaju plaćanja alimentacije

Zakonski određeni iznos alimentacije se isplaćuje novčano, a sve ostalo su vanredni troškovi koje je roditelj voljan da iznese. O problemima vezanim za alimentaciju biće riječi na sjutrašnjem okupljanju Tima za podršku i pomoć jednoroditeljskim porodicama udruženja Roditelji.

Članovi Tima biće, kao i svakog četvrtka, na raspolaganju roditeljima od 18 do 20 časova u Ulici Vuka Karadžića 2/3 u Podgorici. Roditelji koji nijesu iz Podgorice mogu ih kontaktirati putem broja SOS Roditeljske linije 080 888 888 u istom vremenskom intervalu ili putem mail adrese [email protected]

Tumačenja na koji način roditelj, sa kojim djeca ne žive, nakon razvoda može da učestvuje u troškovima njihovog izdržavanja, često su različita. Iako je jasno precizirano da je alimentacija novčani iznos, neki roditelji smatraju da su djelimično ispunili tu obavezu ako djetetu kupe nešto što mu je potrebno. Ukoliko roditelj kupi djetetu na primjer patike od 50 eura, a alimentacija je 100 eura, to ne znači da treba da plate samo još 50. Nažalost, i dalje je veliki broj onih koji misle da će novac koji izdvajaju za djecu iskoristiti njihov bivši partner za svoje potrebe.

Procedure i Izazovi Samohranog…

SOS linija baner

Leave a Reply