Ipak moguć direktan upis u drugi razred, ali samo za dio instrumenata

U podgoričkoj Umjetničkoj školi za muziku i balet “Vasa Pavić” od danas je ipak moguće upisati se direktno u drugi razred, elektronskim pijavljivanjem preko portala www.upisi.edu.me, ali izbor instrumenata je ograničen.

Kako je saopšteno iz ove škole, djeca koja nijesu pohađala prvi razred, a imaju sedam ili osam godina mogu se prijaviti za upis na instrumente flauta i harmonika u matičnoj školi. U područnom odjeljenju u Golubovcima đaci drugog razreda se mogu odlučiti za klavir, harmoniku ili klarinet, dok je u Danilovgradu moguće birati između klavira i harmonike. U Područnom odjeljenju u Tuzima, naveli su u školi „Vasa Pavić“,  djeca koja se direktno upisuju u drugi razred mogu izabrati klavir, harmoniku ili klarinet.

Prijavljivanje za upis u muzičke škole počelo je prošle sedmice, ali u podgoričkoj Umjetničkoj školi direktan upis u drugi razred nije bio omogućen djeci koja imaju sedam ili osam godina. Iako je na Facebook stranici ove ustanove 6. maja najavljeno da će kao i prethodnih godina biti omogućen direktan upis, ta mogućnost nije postojala kada je prijavljivanje počelo. Iz škole su obrazložili da je razlog za to popunjenost kapaciteta. Sve to izazvala je brojne reakcije roditelja, koji su tek prošle sedmice saznali za to. Tim povodom i udruženje Roditelji se obratilo Ministarstvu prosvjete i školi “Vasa Pavić”, apelujući na njih da omoguće ono što su i sami najavili, odnosno odobre direktan upis djece u drugi razred.

Procedure i Izazovi Samohranog…

Procedure i Izazovi Samohranog…

Leave a Reply