Besplatne trakice i lancete preko udruženja Dijabetes Pogorica

Oboljeli od dijabetesa tip 1 koji žive u Glavnom gradu, među kojima je veliki broj djece, koji se trenutno suočavaju sa nedostatkom trakica i lanceta, mogu ih besplatno preuzeti preko udruženja Dijabetes Podgorica, a sve informacije mogu dobiti na broj telefona 020/ 665 078 ili putem e-mail adrese [email protected].

Prema riječima Ivana Milaševića iz udruženja Dijabetes Podgorica, djeca uzrasta do 18 godina imaće prioritet.

Ova organizacija je dobila od Glavnog grada donaciju medicinske opreme koja je dijabetičarima neophodna za praćenje stanja njihovog oboljenja. Riječ je o donaciji od 50.000 trakica za mjerenje vrijednosti glikemije i oko 65.000 lanceta.

“Par dana ranije smo informisani da se naši najmlađi sugrađani suočavaju sa nedostatkom onoga što im je potrebno za svakodnevno praćenje vrijednosti glikemije i uopšte stanja njihovog oboljenja, tako da smo se kao odgovorna lokalna samouprava potrudili, da bez obzira što ovo nije naša nadležnost, ipak damo doprinos i svojim angažmanom još jednom pomognemo javnim zdravstvenim ustanovama, svim pacijentima i građanima kojima je pomoć potrebna”, kazala je zamjenica gradonačelnika, Slađana Vujačić prilikom uručenja donacije.

Ona je u ime gradske uprave i svih građana zahvalila koleginici Sanji Vojinović i njenoj porodici koji su lično dali doprinos i donirali određenu količinu trakica za mjerenje glikemije. 

SOS linija baner

Procedure i Izazovi Samohranog…

Leave a Reply