Čvorologija, signalizacija, šifrovano pismo – pripremamo se za kampovanje

Naredne sedmice Igračkoteka i Razvojni centar udruženja Roditelja okupiće djecu predškolskog i osnovnoškolskog uzrasta. Mlađima je namijenjena radionica koja će omogućiti lakši i uspješniji prelazak iz vrtića u školu, dok će se stariji upoznati sa izviđačkim vještinama i pripremiti za boravak u prirodi.

Besplatne radionice se održavaju u prostoru Igračkoteke i Razvojnog centra u Ulici Bracana Bracanovića 74/a u Podgorici. Zbog ograničenog broja mjesta, obavezno je prijavljivanje na e-mail [email protected], broj telefona 020 22 10 00 ili u inbox Facebook stranice Igračkoteka i Razvojni centar.

U četvrtak, 17. juna u 18 sati uslijediće nova zanimljiva radionica pod nazivom Izviđačke vještine, koju realizujemo u saradnji sa Savezom izviđača Crne Gore, za djecu uzrasta od 7 do 14 godina.

Priroda je lijek za dušu i tijelo. Za boravak u njoj neophodno je dobro se pripremiti. Izviđači uvijek rado priskoče u pomoć da podijele svoje znanje. Djeca će biti u prilici da se na praktičan način upoznaju sa osnovnim izviđačkim vještinama, kao i da se u njima oprobaju. Čvorologija, signalizacija, šifrovano pismo, priprema za kampovanje samo su neke od tema kojih ćemo se dotaći kako bi se na pravi način pripremili za sezonu boravka u prirodi koja je pred nama. Radionicu vode predstavnici ove organizacije Peko Vukadinović i Milica Radonjić.

U petak, 18. juna u 19 sati biće održana radionica pod nazivom Da nam škola bude laka, koju realizujemo u saradnji sa obrazovnim centrom Baltazar, koji ima licencu za sprovođenje programa. Obrazovno-razvojni program namijenjen je djeci uzrasta od 4 do 6 godina i ima za cilj da kroz razvoj fine motorike, socijalne i emocionalne zrelosti, opažanja, pamćenja i pažnje omogući djeci lakši i uspješniji prelazak iz vrtića u školu. Program se izvodi kroz interaktivne aktivnosti koje uključuju timski rad, saradnju i individualno osamostaljivanje i prilagođen je uzrastu djeteta. Na taj način podstiče se razvoj intelektualne, socijalne i emocionalne spremnosti djeteta. Neke od aktivnosti kojima se stimuliše rani razvoj su grafomotoričke vježbe, vježbe opažanja – percepcije, vježbe slušanja i pričanja, matematičko-logičke vježbe, poligon spremnosti. Radionicu vodi Ivana Leovac Radulović.

Prijatelj radionica Igračkoteke i Razvojnog centra je Leader Kids, koji pomaže u obezbjeđivanju materijala za rad.

Radionice će biti organizovane u skladu sa svim propisanim mjerama protiv širenja epidemije COVID-19. Svi prisutni, kao i djeca starija od 5 godina su obavezna da imaju maske i poštuju distancu, koja će biti obezbijeđena na svakoj radionici. Broj djece je ograničen na 10.

Procedure i Izazovi Samohranog…

SOS linija baner

Leave a Reply