Od danas elektronski upis u osnovne muzičke škole

Elektronski upis djece u osnovne muzičke škole, preko portala www.upisi.edu.me, počinje danas i trajaće, kako je najavljeno, do 20. juna. Dan nakon toga, 21. juna biće organizovani prijemni ispiti.

Iz Ministarstva prosvjete, nauke, kulture i sporta saopštili su da su kreirali aplikaciju za elektronsko podnošenje zahtjeva za upis djece u osnovne muzičke škole.

„Riječ je o novoj elektronskoj usluzi, koja će prvi put ove godine, biti dostupna djeci koja žele da upišu osnovnu muzičku školu, a ima za cilj olakšavanje procedure upisa, smanjen broj dolazaka u školu, kao i dostupnost servisu 24 sata“, navodi se u saopštenju Ministarstva.

Popunjavanjem forme za upis djece na portalu www.upisi.edu.me  podnosi se zahtjev za upis i zakazuje termin za održavanje prijemnog ispita, dok se procedura upisa završava tek nakon održanog prijemnog ispita.

Osnovno muzičko obrazovanje traje tri, šest, odnosno devet godina. Devetogodišnje muzičko obrazovanje učenik može upisati sa šest, šestogodišnje sa devet, a trogodišnje sa dvanaest godina, uz provjeru sklonosti koju obavlja komisija. Naročito nadarena djeca mogu započeti sticanje umjetničkog obrazovanja i sa manje godina starosti, o čemu odlučuje nastavničko vijeće osnovne umjetničke škole na osnovu provjere sklonosti koju sprovodi komisija. Takođe, naročito nadarena djeca, koja su navršila sedam ili osam godina, mogu se upisati direktno u drugi razred devetogodišnjeg muzičkog obrazovanja, pod uslovom da imaju nivo postignuća prvog razreda, koji provjerava komisija. Osnovno baletsko obrazovanje traje četiri, odnosno šest godina.

Detaljno uputstvo za elektronski upis u osnovne muzičke škole, roditelji mogu pronaći na youtube kanalu upisi.edu.me na linku: https://www.youtube.com/channel/UCHXRp4Jsidh30uMxsYn-TIA.

Procedure i Izazovi Samohranog…

SOS linija baner

Leave a Reply