Đaci OŠ “Vladimir Nazor” se od septembra sele u kasarnu Masline?

Foto: Vijesti

Učenici OŠ “Vladimir Nazor“ narednu školsku godinu možda će započeti u objektu kasarne Masline, a jedno od rješenja bilo bi i da dio đaka pohađa nastavu tamo, a stariji razredi, uz obezbijeđen prevoz, budu raspoređeni u OŠ „Marko Miljanov“ i OŠ “Savo Pejanović”. Te dvije solucije iznijete su na današnjem sastanku predstavnika Savjeta roditelja te podgoričke škole i Ministarstva prosvjete, nauke, kultre i sporta.       

Zbog oštećenja i neispunjavanja bezbjednosnih standarda, što je potvrdio i izvještaj stručnjaka Građevinskog fakulteta, objekti OŠ „Vladimir Nazor“ su prije nekoliko mjeseci stavljeni van upotrebe, a od tada đaci pohađaju nastavu isključivo online. Konačna odluka o tome da li će objekti biti adaptirani ili će biti sagrađeni novi još nije donijeta, ali je gotovo izvjesno da će taj posao potrajati i da će đaci septembar dočekati u nekim drugim učionicama.    

Kako je za portal Roditelji.me kazala predstavnica Savjeta roditelja Jelena Milošević, na sastanku je bilo riječi o trenutno mogućim rješenjima, koja bi bila najpovoljnija za djecu.  

“Predstavnici Ministarstva su bili veoma otvoreni za sve naše predloge i spremni da nas saslušaju. Pokušavamo da zajednički dođemo do najpovoljnijeg rješenja . Iako je ovo tek početak naših dogovora o organizaciji nastave za iduću školsku godinu dok problem ne bude trajno riješen, zadovoljni smo onim što smo danas mogli čuti“, kazala je Milošević.

Osim bezbjednosti djece, koja je prioritet, roditelji đaka OŠ „Vladimir Nazor“ smatraju njihova djeca zaslužuju i moraju imati iste uslove kao i njihovi vršnjaci u drugim školama. Iz tog razloga ne pristaju da njihova djeca i dalje imaju samo online časove, jer smatraju da su već dovoljno bili zakinuti u prethodnih nekoliko mjeseci.

„Objekat kasarne u Maslinama bi mogao da se prilagodi i da se privremeno tamo organizuje nastava. To smatraju i u Ministarstvu, čiji će predstavnici uskoro opet obići kasarnu i vidjeti konkretno koliko je to izvodljivo. Na sastanku nam je saopšteno da su u Ministarstvu razmatrali i mogućnost da dio đaka, stariji razredi, od septembra pohađaju nastavu u školama „Marko Miljanov“ i „Savo Pejanović“. Ukoliko to bude jedino rješenje, iako nijesmo za razdvajanje djece, tražićemo da se obavezno obezbijedi prevoz“, ističe Milošević.

Naredne sedmice predstavnici Ministarstva će, kako su najavili, organizovati novi sastanak sa Savjetom roditelja i upravom škole.

SOS linija baner

Procedure i Izazovi Samohranog…

Leave a Reply