Škole ne mogu organizovati proslave za po jedno odjeljenje

Ministarstvo zdravlja dozvolilo je proslavu polumatura i matura do 50 osoba na otvorenom, a mjerama je propisano da će đaci morati i da nose maske, drže distancu i da sjede po četvoro za stolom. Direktori osnovnih i srednjih škola u Podgorici negodovali su zbog takve odluke, ističući da je u tim uslovima nemoguće organizovati proslave.

Direktorica OŠ „Oktoih“ Mirjana Radulović kazala je da nove mjere Ministarstva zdravlja predstavljaju strašan problem.

„Naša škola ima 120 polumaturanata. Na proslavu moramo pozvati i nastavnike i učitelje. Ako svi budu išli, onda ćemo morati da organizujemo proslavu tri noći, svaku noć po odjeljenje. Imamo li mi restorana koji će moći da prilagode ponude takvim uslovima? Zvali smo jedan restoran, čekamo njihov odgovor“, rekla je Radulović.

Ona je kazala da su đacima podijelili ankete, putem kojih će se izjasniti da li žele proslavu u takvim uslovima.

„Mi smo dužni da djeci organizujemo polumaturu, oni su zaslužili da im ispunimo tu želju. Poštovali su sve mjere do sad, ništa im nije bilo teško. Sad je red da mi stariji poslušamo njih“, zaključila je Radulović.

Direktorica OŠ „ Milorad Musa Burzan“ Andrea Sokić ističe da škola ima 200 polumaturanata.

„Ove mjere nam ništa ne znače, ne možemo organozovati proslave. Čekamo nove mjere“, kazala je Sokić.

Organizovanje polumaturskih večeri po novim mjerama predstavlja problem i za upravu OŠ „Radojica Perović“.

Direktorica Mirjana Bošković kaže da nijedna osnovna škola u gradu nema 50 polumaturanata da bi mogla uklopiti proslavu po novim mjerama.

„Održali smo sastanke sa roditeljima, oni su prihvatili da proslave organizujemo na Imanju Knjaz. Međutim, nove mjere to ne dozvoljavaju, jer nas ograničavaju na 50 ljudi, a mi imamo 160 polumaturanata. Nadam se da će biti izmjena naredne sedmice“, kazala je Bošković.

Direktorica Gimnazije „Slobodan Škerović“ Zoja Bojanić Lalović ističe da škola broji 400 maturanata, te da im nove mjere ne znače ništa.

„Nemoguće je organizovati maturske večeri u tim uslovima. Vidjećemo da li će se nešto promijeniti“, kazala je ona.

U Srednjoj građevinsko-geodetskoj školi ,,Marko Radević“ za sada nijesu zainteresovani za proslavu.

„Čekamo inicijativu đaka za proslavu mature. Oni su već pojedinačno po odjeljenjima proslavili u kafićima, u privatnoj režiji. Čujem da ne žele proslavu, ali sačekaćemo još da li će se predomisliti. Svakako nam nove mjere ne odgovaraju, jer škola ima 200 maturanata“, kazao je direktor škole Dragan Miranović.

Izvor: Pobjeda

SOS linija baner

Procedure i Izazovi Samohranog…

Leave a Reply