Naredne sedmice pravimo cvjetne vjenčiće i razvijamo glumačke sposobnosti

Igračkoteka i Razvojni centar udruženja Roditelja okupiće naredne sedmice djecu predškolskog i osnovnoškolskog uzrasta na dvije kreativno – edukativne radionice. Mlađi će praviti cvjetne ukrase, dok će se malo stariji drugari interaktivnim aktivnostima oprobati u glumi.

Besplatne radionice se održavaju u prostoru Igračkoteke i Razvojnog centra u Ulici Bracana Bracanovića 74/a u Podgorici. Zbog ograničenog broja mjesta, obavezno je prijavljivanje na e-mail [email protected], broj telefona 020 22 10 00 ili u inbox Facebook stranice Igračkoteka i Razvojni centar.

U utorak 8. juna u 18 sati biće organizovana nova glumačka radionica pod nazivom U meni čuči glumac, a namijenjena je djeci uzrasta od 7 do 10 godina.

Tokom radionice djeca će proći govorno-jezičke vježbe i stimulacije važne za razvoj talenta i koncentracije, koje koriste glumci u pripremi za uloge. Osim toga, uz posebnu igru za izražavanje emocija, kroz unaprijed osmišljene priče, igraće u parovima i podsticati glumačke sposobnosti. Radionicu vodi socijalna radnica Adelina Honsić.

U četvrtak, 10. juna sa početkom u 19 sati počinje kreativna radionica pod nazivom Cvijeće u kosi uvijek se nosi, a namijenjena je djeci uzrasta od 4 do 8 godina.

Na radionici će djeca praviti vijence od cvijeća. Majstorica studija Angie&Me, Jelena Vidaković pokazaće im kako se prave ovi ukrasi, djeca će birati cvjetiće, a zatim će ih zajedno lijepiti. Uz malo truda i kreativnosti svi mališani će napraviti svoje jedinstvene vjenčiće i cvjetne ukrase, koje će dobiti na poklon. Uz druženje sa vršnjacima će uposliti prstiće i napraviti divne radove, koje će sigurno iskoristiti u predstojećim sunčanim danima.

Radionice će biti organizovane u skladu sa svim propisanim mjerama protiv širenja epidemije COVID-19. Svi prisutni, kao i djeca starija od 5 godina su obavezna da imaju maske i poštuju distancu, koja će biti obezbijeđena na svakoj radionici. Broj djece je ograničen na 10.

SOS linija baner

SOS linija baner

Leave a Reply