Višestruke posljedice u obrazovanju zbog neusvajanja budžeta

Ministarstvo prosvjete, nauke, kulture i sporta saopštilo je da mogu nastati višestruke posljedice u oblasti obrazovanja ukoliko Parlament ne usvoji budžet za ovu godinu.

Iz resora prosvjete su upozorili da bi se neusvajanjem budžeta usporili ili zaustavili radovi na izgradnji predškolskih ustanova u Bloku 6 u Podgorici, naselju Guke u Pljevljima i predškolske ustanove na Savini u Herceg Novom, kao i nove OŠ „Dušan Кorać“ u Bijelom Polju i sportske sale SSŠ u Rožajama.

Posebno problematične, navodi se u saopštenju, mogu biti nabavke za potrebe školskih ustanova – energenata (lož ulje, tečni naftni gas), koje se sprovode preko Uprave za imovinu. To se odnosi i na nabavke uglja i peleta koje sprovodi Ministarstvo.

„Zatim, osiguranje preko 13.000 zaposlenih u prosvjeti. Već dva mjeseca je istekla polisa osiguranja, a za isto smo obavezni kako po Zakonu o radu tako i po osnovu Granskog kolektivnog ugovora za oblast prosvjete. Nezaključivanje polise može dovesti do nepredviđenih troškova Ministarstva u iznosu od više stotina hiljada eura – ističe se u saopštenju.

U Ministarstvu napominju da ukoliko se ne usvoji budžet ne bi mogao biti započet nijedan novi objekat predviđen predlogom kapitalnog budžeta.

Procedure i Izazovi Samohranog…

Procedure i Izazovi Samohranog…

Leave a Reply