Obavezna alimentacija treba da bude samo dio materijalne podrške djeci

Osim redovnog plaćanja alimentacije, mnogi roditelji trude se da i na druge načine u materijalnom smislu, nakon razvoda, daju podršku svojoj djeci. Zavisno od mogućnosti, nekada je to kupovina odjeće, školskog pribora, plaćanje vannastavnih aktivnosti… Na koji način bivši partneri mogu, mimo pravnih obaveza, komunicirati oko troškova biće riječi na sjutrašnjem okupljanju Tima za podršku i pomoć jednoroditeljskim porodicama udruženja Roditelji.

Članovi Tima biće, kao i svakog četvrtka, na raspolaganju roditeljima od 18 do 20 časova u Ulici Vuka Karadžića 2/3 u Podgorici. Roditelji koji nijesu iz Podgorice mogu ih kontaktirati putem broja SOS Roditeljske linije 080 888 888 u istom vremenskom intervalu ili putem mail adrese [email protected] i na taj način dobiti savjet ukoliko se susrijeću sa problemima i nedoumicama u toku i nakon razvoda braka.

Učestvovanje u dodatnim troškovima izdržavanja djece jedno je od pitanja koje zanima roditelje tokom i nakon razvoda, a više riječi o tome objavljeno je i u publikaciji Procedure u razvodu i izazovi samohranog roditeljstva.

SOS linija baner

Procedure i Izazovi Samohranog…

Leave a Reply