U petak radionica za tinejdžerke u okviru serijala Putokazi adolescencije

Igračkoteka i Razvojni centar udruženja Roditelja, u petak 4. juna u 18 sati organizuju psihološku edukativnu radionicu za tinejžerke, na temu promjena i prilagođavanja na putu ka odraslom dobu.

Psihološka radionica pod nazivom Putokazi kroz adolescenciju, ima za cilj da djevojčicama pruži širi uvid o adolescenciji, zašto je važna, ali i koje su to sve promjene koje ovaj period neminovno donosi. Ovo je samo jedna od radionica na ovu teme koja će biti organizovana i za dječake, a planirano je da sa tinejdžerima, osim psihološkinje razgovara i pedijatar.

Često čujemo da biti tinejdžer je teško, tačnije da taj prelazak iz djetinjstva u adolescenciju podrazumijeva brojne promjene koje se postepeno dešavaju, od mijenjanja tijela, do određenih aspekata individualnog ponašanja, osjećanja, razvoja i odnosa sa drugima. Te promjene su fi,zičke, kognitivne, socijalne i emocionalne i univerzalne su za sve adolescente,  dok su individualne karakteristike različite i variraju od pojedinca do pojedinca. Zato je važno razgovarati sa njima, pružiti podršku, ali i omogućiti da čuju jedni druge. Biće riječi o tome šta je normalno i očekivano, a kada se treba obratiti nekome. Osim toga, razgovaraće i o korisnim tehnikama i vještinama, kao što je asertivnost, a neophodna je prilikom uspostavljanja novih bliskih odnosa.

Radionicu vodi diplomirana psihološkinja i savjetnica u REBT psihoterapiji, Marija Babić, a namijenjena je djevojčicama uzrasta od 10 do 14 godina. Radionica će se realizovati u prostoru Igračkoteke i Razvojnog centra u Ulici Bracana Bracanovića 74/a u Podgorici. Zbog ograničenog broja mjesta, obavezno je prijavljivanje na e-mail [email protected], broj telefona 020 22 10 00 ili u inbox Facebook stranice Igračkoteka i Razvojni centar.

Procedure i Izazovi Samohranog…

Procedure i Izazovi Samohranog…

Leave a Reply