Naredne sedmice jezičke igre na engleskom i usavršavanje finih motoričkih vještina

U Razvojnom centru udruženja Roditelja, u ponedeljak će djeca imati priliku da prisustvuju dvojezičnoj radionici, u toku koje će razvijati maštu i rječnik engleskog jezika. Četvrtak je rezervisan za male ruke i velika djela.

Besplatne radionice se održavaju u prostoru Igračkoteke i Razvojnog centra u Ulici Bracana Bracanovića 74/a u Podgorici. Zbog ograničenog broja mjesta, obavezno je prijavljivanje na e-mail [email protected], broj telefona 020 22 10 00 ili u inbox FB stranice Igračkoteka i Razvojni centar.

U ponedjeljak 31. maja u 19 sati biće održana dvojezična radionica Deset ljutih gusara inspirisana čuvenom pjesmom pjesnika Ljubivoja Ršumovića. Radionicu organizujemo u saradnji sa nezavisnim projektom Čigralište, a namijenjena je djeci uzrasta od 6 do 8 godina. Nije lako reći koja je pjesma iz 86 knjiga srpskog pisca Ljubivoja Ršumovića kultna, ali sigurno je da Deset ljutih gusara jedna od poznatijih i djeci omiljenih. Ova pjesma je dio školskih programa i dječijih manifestacija, a jednostavna i upečatljiva muzikalnost, koja je inspirisala i kompozitore osigurala joj je veliku popularnost. Mi ćemo je čitati na našem i engleskom jeziku, i razgovarati o stihovima i razlikama između proze i poezije.

Kombinacijom različitih sadržaja podržavaćemo spontano usvajanje engleskog jezika i podsticati maštu i kreativnost. Uz čitanje i razgovor na našem i engleskom jeziku, za drugare smo pripremili zanimljive jezičke i likovne zadatke i posebno osmišljenu igru, a njihov trud će kao i uvijek biti nagrađen diplomama. Radionicu vodi profesorica engleskog jezika i književnosti Aleksandra Vujisić i dio je ciklusa Let’s be lingual.

U četvrtak, 3.juna u 18 sati uslijediće kreativna radionica, pod nazivom Male ruke, velika djela.

Djeca će u toku radionice vježbati aktivnosti za pravilnu upotrebu makaza ali i sama kreirati, ukrašavati i razvijati maštu. Cilj radionice je usavršavanje finih motoričkih vještina, vježbanje koordinacije, razvijanje preciznosti, a sve to uz zabavu i druženje sa vršnjacima. Na taj način učimo se strpljenju, razvijamo timski duh i samopouzdanje. Uz malo truda, kreativnosti i mašte mališani će imati svoja jedinstvena kreativna djela, dok će kroz igru naučiti nove vještine prilagođene njihovom uzrastu.

Radionicu vode socijalne radnice Katarina Čarapić i Tanja Ćirović, a mogu se prijaviti djeca od 5 do 9 godina.

Radionice će biti organizovane u skladu sa svim propisanim mjerama protiv širenja epidemije COVID-19. Svi prisutni, kao i djeca starija od 5 godina su obavezna da imaju maske i poštuju distancu, koja će biti obezbijeđena na svakoj radionici. Broj djece je ograničen na 8.

SOS linija baner

Procedure i Izazovi Samohranog…

Leave a Reply