Šta je šerenting i zašto ga treba izbjegavati

Novo doba i tehnologije promijenili su puno toga i u ponašanju roditelja, a jedna od promjena je i korištenje društvenih mreža i objavljivanje fotografija djece na njima. O ovom novom fenomenu i problemima koje može izazvati govoriće se u toku Surfuj sigurno Roditeljskog kutka, koji organizujemo u četvrtak, 13. maja od 18 sati.

Gošća udruženja Roditelji biće Katarina Jonev Ćiraković, stručnjakinja za bezbjednost na internetu. Ona će roditeljima govoriti o tome na šta oni moraju da obrate pažnju koriteći internet, kako da zaštite sebe i svoju djecu, na koji način može biti urušena njihova privatnost… a odgovaraće i na pitanja pratilaca.

Jonev Ćiraković od 2016. godine aktivno edukuje djecu, mlade i roditelje u regionu o opasnostima na internetu i društvenim mrežama, a i autorka je knjige Bezbjednost djece na internetu i društvenim mrežama – vodič za roditelje i elektronskog Priručnika za roditelje o bezbjednosti djece na internetu.

Roditeljski kutak uživo zainteresovani roditelji mogu pratiti na Facebook stranici portala Roditelji.me i pitati sve što žele u vezi sa temom.

Surfuj sigurno Roditeljski kutak je dio projekta udruženja Roditelji sa Fakultetom političkih nauka i Agencijom za elektronske medije, u okviru projekta „Dijalog za budućnost: Unapređenje dijaloga i društvene kohezije unutar i između Bosne i Hercegovine, Crne Gore i Srbije“, koji u pomenutim zemljama sprovode UNESCO, UNICEF i UNDP, a finansira Fond za izgradnju mira (UN PBF).

Procedure i Izazovi Samohranog…

Procedure i Izazovi Samohranog…

Leave a Reply