Naredne sedmice Razvojni centar u svijetu mašte i boja

Razvojni centar udruženja Roditelji naredne sedmice organizuje dvije kreativno – umjetničke radionice, za djecu predškolskog i osnovnoškolskog uzrasta, u čijem će fokusu biti stvaralački rad i imaginacija.

Besplatne radionice se održavaju u prostoru Igračkoteke i Razvojnog centra u Ulici Bracana Bracanovića 74/a u Podgorici. Zbog ograničenog broja mjesta, obavezno je prijavljivanje na e-mail [email protected], broj telefona 020 22 10 00 ili u inbox Facebook stranice Igračkoteka i Razvojni centar.

U ponedeljak, 10.maja u 18 sati uslijediće nova kreativna radionica Kandinski- Šarenoliki svijet boja i oblika, koja je namijenjena djeci uzrasta od 7 do 12 godina, a realizujemo je u saradnji sa Fakultetom vizuelnih umjetnosti. Cilj radionice je proširivanje znanja o pojmu likovna umjetnost, kroz detaljnije upoznavanje radova poznatog slikara.

Uključivanje djece u umjetničke procese razvija smisao za stvaralaštvo i inicijativu, bogatu imaginaciju, emocionalnu inteligenciju, što je takođe u fokusu radionice. Primjenom različitih likovnih tehnika na osnovu jednog Kandinskovog djela prijavljeni učesnici će napraviti svoje jedinstvene radove, što će biti osnova za širenja pozitivnih stavova kad je ova umjetnost u pitanju.

Radionicu ce održati studentkinje Fakulteta vizuelnih umjetnosti Milica Živković i Dijana Lazarević, sa mentorkom profesoricom mr Mašom Jovović.

U četvrtak, 13.maja u 19 sati počinje kreativna radionica Slane vodene boje, za djecu uzrasta od 5 do 10 godina.

U toku radionice će prijavljeni mališani praviti dvodimenzionalnu umjetnost i rasplamsavati maštu stvarajući radove uz pomoć lijepka, soli i boja. Djeca će izabrati dugu, cvijet, leptir ili drugi motiv i oživjeti ga bojama. Radionicu vodi Marina Bokan. Radionice će biti organizovane u skladu sa svim propisanim mjerama protiv širenja epidemije COVID-19.

Svi prisutni, kao i djeca starija od 5 godina su obavezna da imaju maske i poštuju distancu, koja će biti obezbijeđena na svakoj radionici. Broj djece je ograničen na 8.

SOS linija baner

Procedure i Izazovi Samohranog…

Leave a Reply