Pripremaju novu predstavu za djecu (Ne) pričaj mi bajke

Dramski studio Prazan prostor priprema novu predstavu za djecu (Ne) pričaj mi bajke koja je kolažne forme sa elementima storytelling tehnike, lutkarstva, teatra sijenki i video formata. Zvanična premijera predstave planirana je na Kotorskom festivalu pozorišta za djecu.

Predstavu rade u koprodukciji sa Fakultetom dramskih umjetnosti na Cetinju i Kotorskim festivalom pozorišta za djecu. Studio Prazan prostor primjerom saradnje obrazovne institucije, festivala i nezavisne umjetničke organizacije želi da, kako ističu, ukaže na jedan značajan produkcioni model koji strateški dovodi do jačanja pozorišne scene za djecu i mlade u Crnoj Gori.

U predstavi četvoro studenata master programa glume na FDU Cetinje su i autori i autorke cjelokupnog projekta. Nakon začetka radnog procesa kao ispitnog zadatka na predmetu Pozorišna režija uz mentorstvo profesora Petra Pejakovića, Jelena Laban, Jelena Šestović, Pavle Prelević i Stevan Vuković, nastavili su kreativni stvaralački proces u DS Prazan prostor.

Ostatak ekipe čine: saradnik na dramaturgiji Ilija Gajević, saradnik na video materijalu Andrija Rašović, saradnica na umjetničkom konceptu Milana Matejić, dizajnerka Danka Dačević, za video je zadužen Pavle Simonović, fotografiju Krsto Vulović, a producentkinja je Marija Backović.

Za predstavu su kao teksualni predložak izbrane tri bajke H.K. Andersena i jedna narodna bajka Djevojčica sa šibicama, Kako je vjetar promijenio nazive firmi na radnjama, Postojani olovni vojnik i U cara Trojana kozije uši.

DS Prazan prostor ovim projektom nastavlja da utiče na kvalitet i kvantitet pozorišne ponude za djecu i mlade, jača nezavisnu pozorišnu scenu i otvara prostor mladim umjetnicama i umjetnicima da istražuju nove forme, navodi se u njihovom saopštenju.

Procedure i Izazovi Samohranog…

Procedure i Izazovi Samohranog…

Leave a Reply