Online nastava iduće sedmice samo u Andrijevici

Foto: UNICEF CG/Duško MIljanić

Javne i privatne obrazovno – vaspitne ustanove redovno će raditi od 4. do 7. maja u svim crnogorskim opštinama, osim u Andrijevici.

Iz Ministarstva prosvjete, nauke, kulture i sporta je saopšteno da će u Andrijevici i iduće sedmice biti zatvoreni vrtići, a osnovne i srednje škole će nastaviti sa realizacijom online nastave. Izuzetak će biti učenici devetog razreda osnovne škole, četvrtog razreda gimnazije i završnih razreda obrazovnih programa stručnog obrazovanja u trogodišnjem i četvorogodišnjem trajanju. Oni će u svim opštinama nastaviti da pohađaju nastavu neposredno u školi.

„U stručnim i mješovitim školama u svim opštinama biće omogućena realizacija praktične nastave, uz poštovanje epidemioloških mjera.  Ovakva odluka je donijeta uzimajući u obzir da nastavna godina za učenike završnih razreda traje do 28. maja, kao i da će se polaganje preostalih predmeta na stučnom i maturskom ispitu obaviti od 8. maja do 9. juna“, navodi se u saopštenju Ministarstva.

Podsjetili su da se provjere znanja, izrada testova, kontrolnih i pisanih zadataka može realizovati u svim osnovnim i srednjim školama na teritoriji Crne Gore u skladu sa preporukama koje se odnose na prevenciju i sprečavanje epidemije.

Procedure i Izazovi Samohranog…

SOS linija baner

Leave a Reply