Naredne sedmice pravimo insekte od kolaža i učimo osnove komuniciranja

Igračkoteka i Razvojni centar udruženja Roditelji naredne sedmice okuplja djecu predškolskog i osnovnoškolskog uzrasta za koje organizuje dvije radionice. Tehnikom kolaža igraće se geometrijskim oblicima i praviti insekte, ali i učiti osnove komuniciranja, kroz posebno osmišljene jezičke igre.

Besplatne radionice se održavaju u prostoru Igračkoteke i Razvojnog centra u Ulici Bracana Bracanovića 74/a u Podgorici. Zbog ograničenog broja mjesta, obavezno je prijavljivanje na e-mail [email protected], broj telefona 020 22 10 00 ili u inbox FB stranice Igračkoteka i Razvojni centar.

U srijedu, 5. maja u 19 sati počinje kreativno-edukativna radionica Pozvao je maj sve bube na čaj, koja je namijenjena djeci uzrasta od 5 do 7 godina.

Prijavljena djeca imaće priliku da na interaktivnoj radionici razgovoraju i saznaju zanimljive činjenice o životu insekata (leptiri, pčele, bubamare, mravi,…). Nakon edukativnog dijela, uslijediće kreativni, u toku kojeg će se kroz tehniku kolaža igrati geometrijskim oblicima i praviti bube. Vježbaće motoriku, razvijati kreativnost, strpljenje i sve to uz druženje sa vršnjacima. Radionicu vodi vaspitačica Bojana Đukanović.

U četvrtak, 6. maja u 19 sati organizujemo radionicu Jezičko razgibavanje, na kojoj će drugari uz instrukcije Danijele Knežević, menadžerke kreativnih komunikacija, naučiti korisne vještine komunikacije.

Jezičko razgibavanje je radionica namijenjena djeci uzrasta od 7 do 12 godina.

U okviru ove radionice djeca na nenametljiv i zabavan način uče osnove komuniciranja, nadograđuju fond riječi i vježbaju verbalnu fluentnost (rječitost). Tokom radionice djeca sarađuju sa vršnjacima i uče se timskom radu kroz posebno osmišljene jezičke igre. Neke od

igara u kojima djeca učestvuju tokom radionice su: premetaljke, ulančavanje riječi, rimovanje, asocijacije, pripovjedanje. Ove igre im pomažu da se ljepše izražavaju, obogate svoj rječnik i postižu bolje rezultate u školi, ali i vježbaju vještinu komuniciranja.

Radionice će biti organizovane u skladu sa svim propisanim mjerama protiv širenja epidemije COVID-19. Svi prisutni, kao i djeca starija od 5 godina su obavezna da imaju maske i poštuju distancu, koja će biti obezbijeđena na svakoj radionici. Broj djece je ograničen na 8.

Procedure i Izazovi Samohranog…

Procedure i Izazovi Samohranog…

Leave a Reply