Kako razgovarati s djecom o osjećanjima i na koji način im to pomaže

Kako podržati djetetov emocionalni razvoj i zašto je to važno tema je o kojoj će se govoriti u toku online događaja Razgovara(j)mo o roditeljstvu – UŽIVO, koji će biti održan u ponedjeljak, 26. aprila od 19 sati.

Govoriti s djecom o osjećanjima je važan korak da im se pomogne da kontrolišu bijes, razočarenje i frustracije – emocije povezane s izazovnim mislima i teškim ponašanjem.

O tome će roditelji moći da čuju od psihterapeutkinje Darije Petović Bambur, koja je voditeljka programa Roditeljstvo za cjeloživotno zdravlje.

Razgovor će voditi novinarka Televizije Vijesti, Ana Popivoda Milačić, a organizuju ga udruženje Roditelji, UNICEF i EU.

Zainteresovani mogu pratiti ovaj Live na Facebook stranici portala Roditelji i u komentarima postavljati pitanja, a snimak i ključne poruke u formi teksta biće objavljeni u posebnoj rubrici na portalu Roditelji.me

Roditeljstvo za cjeloživotno zdravlje je program namijenjen roditeljima koji žele da unaprijede komunikaciju i kvalitet odnosa sa djetetom, ali i riješe konkretan izazov/problem kada je roditeljstvo u pitanju. U Crnoj Gori ga sprovodi nekoliko organizacija i ustanova, među kojima je i udruženje Roditelji koje je do sada organizovalo šest ciklusa programa.

Program Roditeljstvo za cjeloživotno zdravlje nastao je kao plod partnerstva univerziteta Oksford, Kejptaun i Bangor kao i Klovnova bez granica iz Južne Afrike. Program je do sada realizovan u više zemalja širom svijeta, od Južne Afrike, preko Tajlanda, Filipina, Sudana i mnogih drugih, a u Crnoj Gori se sprovodi uz podršku UNICEF-a i EU.

Procedure i Izazovi Samohranog…

SOS linija baner

Leave a Reply