Pronađena djevojčica Kjara

Sedmogodišnja djevojčica Kjara za kojom se od sinoć tragalo na području Kavča pronađena je, potvrdio je predsjednik Opštine Kotor Vladimir Jokić.

Vijestima je rečeno da je djevojčica iscrpljena i da je prebačena u bolnicu na ljekarski pregled.

Operativni štab za zaštitu i spašavanje Kotor pozvao je ranije sve građane koji imaju bilo kakvu informaciju o nestaloj djevojčici da se jave na broj operativnog štaba 067/465-101.

U akciji potrage i spašavanja učestvuju vatrogasci iz Kotora, Tivta, Herceg Novog i Budve, kao i pripadnici DVD Perast, Krtoli, Boka, Bijela, Tivat i Luštica, pripadnici komunalnih policija i inspekcija Kotora i Tivta. U akciji učestvuju pripadnici Uprave policije, specijalne jedinice sa psim tragačima, jedinice granične policije sa termovizijskom opremom. U potragu se danas poslijepodne uključilo i 11 pripadnika Mornarice VCG sa dva terenska vozila i medicinskim timom.

“Ogroman broj građana je dao nemjerljiv doprinos ovoj akciji i ovim putem im se zahvaljujemo”, saopštili su iz operativnog štaba.

Pretraživan je čitav jugoistočni reon brda Vrmac, kao i Tivatsko polje prema Lovanji, Gradiošnici i Radanovićima.

U trgovinama i na benzinskim pumpama u ovom dijelu Tivta i Kotora jutros su dijeljeni višejezični plakati sa Kjarinom fotografijom i pozivom svima da pomognu u pronalaženju djevojčice.

Izvor: Vijesti

Procedure i Izazovi Samohranog…

SOS linija baner

Leave a Reply