U Beranama protestovale majke zbog online nastave


Grupa majki, uglavnom učenika osnovnih škola, protestom na platou ispred zgrade Opštine Berane izrazila je u subotu neslaganje i nezadovoljstvo zbog održavanja online nastave već petu sedmicu.

Jedna od okupljenih Ivana Pantović, kazala je da su nezadovoljne mjerama, koje utiču na djecu, njihovu budućnost i obrazovanje, prenosi Radio Berane.

“Smatramo da škole moraju biti otvorene za sve učenike jer roditelji ne mogu zamijeniti nastavnike, učitelje i profesore. Ministarka Vesna Bratić je do sada pokazala veliku otvorenost za saradnju sa roditeljima, tako da se nadamo da će i ovog puta uvažiti sve naše stavove i uzeti u obzir sve okolnosti za dobrobit naše djece”, naglasila je Pantović.

Ona je, kako kaže, u kontaktu sa mnogim roditeljima i svi oni smatraju da učenici nižih razreda osnovne škole koji idu na online nastavu nemaju koncentraciju za učenje, što je veliki problem.

“Škole su preduzele sve mjere u cilju zaštite od koronavirusa, koje smo mi kao roditelji i naša djeca prihvatili i primjenjivali, pa nam je neshvatljivo kako sve te mjere nijesu urodile plodom čim su škole ovoliko dugo zatvorene”, istakla je Pantović i uz to pozvala ministarku Bratić da ne bude nijema na apele roditelja da škole otvore vrata za sve učenike jer ovako sva djeca trpe.

Roditelj i profesorica razredne nastave Jadranka Vešović misli da prema djeci nije korektno da je sve otvoreno, a da su škole zatvorene i podsjeća na obećanje “da će škole samo na nedjelju dana biti zatvorene, jer će biti totalno zaključavanje do čega nije došlo”.

“Postoje zaštitne mjere u školama, petnaestoro ih je u učionici, nose se maske… Koliko znam nije bilo velikog broja zaražene djece, tako da nema razloga škole da budu zatvorene”. Kao profesor razredne nastave mogu da kažem da moja djeca u prvom i trećem razredu odbijaju da gledaju i prate online nastavu, jer se brzo prelazi gradivo, pogotovo u prvom razredu, u kojem se rade računske operacije sabiranje i oduzimanje ili trećem množenje i dijeljenje”, naglasila je Vešović.

Izvor: FOS media

Procedure i Izazovi Samohranog…

Procedure i Izazovi Samohranog…

Leave a Reply