U 15 opština škole i vrtići otvoreni, u 9 samo za polumaturante i maturante

Javne i privatne obrazovno – vaspitne ustanove u opštinama Plav, Gusinje, Petnjica, Herceg Novi, Žabljak, Tivat, Kotor, Plužine, Budva, Tuzi, Rožaje, Bar, Ulcinj, Bijelo Polje i Cetinje redovno će raditi naredne sedmice, saopštilo je Ministarstvo prosvjete, nauke, kulture i sporta. 

U ostalim opštinama – Danilovgradu, Mojkovcu, Podgorici, Šavniku, Pljevljima, Andrijevici, Kolašinu, Nikšiću i Beranama vrtići neće raditi, a škole će nastaviti da rade u onlajn režimu, osim za učenike 9. razreda osnovne i 4. srednje koji će nastavu pohađati u školi.

“Ovakva odluka je donijeta u cilju dodatne podrške polumaturantima i maturantima, uzimajući u obzir da će se eksterna provjera znanja učenika na kraju trećeg ciklusa osnovne škole obaviti 13, 14. i 15. aprila 2021. godine, dok će se polaganje stučnih i maturskih ispita obaviti od 24. aprila do 9. juna 2021. godine”, navodi u saopštenju Ministarstvo prosvjete, nauke, kulture i sporta. 

Provjera znanja, izrada testova, kontrolnih i pisanih zadataka može se, po potrebi, realizovati u svim osnovnim i srednjim školama na teritoriji Crne Gore u skladu sa preporukama koje se odnose na prevenciju i sprečavanje epidemije.

Procedure i Izazovi Samohranog…

Procedure i Izazovi Samohranog…

Leave a Reply