Vršnjačka podrška važna koliko i stručna

Osim stručne pomoći koja je ključna tokom procesa razvoda, veoma je važno imati i podršku ljudi koji su bili u sličnim situacijama.  Grupa za podršku je mjesto na kojem se dijele tuga, sreća, bijes, pobjede, iznenađenja, padovi i strahovi. To je mjesto na kojem svako, prije ili kasnije, pronađe svoje poljuljano “ja”. O tome će biti riječi na sjutrašnjem okupljanju Tima za podršku i pomoć jednoroditeljskim porodicama udruženja Roditelji.

Članovi Tima biće na raspolaganju roditeljima četvrtkom od 18 do 20 časova u Ulici Vuka Karadžića 2/3 u Podgorici. Roditelji koji nijesu iz Podgorice mogu ih kontaktirati putem broja SOS Roditeljske linije 080 888 888 u istom vremenskom intervalu.

Kada se suočavamo sa nekim teškim situacijama, svijet oko nas često gubi smisao i ne vidimo ništa drugo osim problema. Osjećamo se napušteno i usamljeno, bez bilo koga sa kim možemo podijeliti teške trenutke. Upravo u tim situacijama važan je razgovor sa nekim ko je prošao kroz sličnu situaciju. To mora biti osoba u koju imamo povjerenja, a ne strah da će nas osuditi. Sami odlučujemo kada ćemo potražiti takvu pomoć, a grupa za podršku je prava adresa za to.

SOS linija baner

Procedure i Izazovi Samohranog…

Leave a Reply