Odložili eksterna testiranja za nekoliko dana

Foto: Vijesti

Eksterna provjera znanja za učenike završnih razreda osnovne i srednje škole biće odložena ali svega nekoliko dana dok će neki termini ispitivanja ostati nepromijenjeni. Tako će učenici trećeg ciklusa osnovnih škola polagati ispite 13, 14. i 15. aprila umjesto 6,7. i 8. aprila. Za maturante je takođe predviđno odlaganje ali su promjene još manje nego za polumaturante.

“Imajući u vidu zahtjeve Unije srednjoškolaca, strukovnih udruženja, posvjetne zajednice.. odlučlili smo u dogovoru sa Ispitnim centrom da pomjerimo, u granicama mogućeg, termine polaganja pojedinih ispita”, kazao je član ekspertskog tima u Ministarstvu prosvjete, nauke, kulture i sporta Martin Ćalasan na konferenciji za novinare.

On je saopštio da će osnovnoškolci 13. aprila polagati crnogorsi-srpski-bosanski-hrvatski i albanski jezik, 14. aprila matematiku i 15. aprila jedan nastavni predmet po izboru učenika.

Polaganje maturskog ispita iz maternjeg jezika za srednjoškolce je zakazano za 24. april, 8. maj ostaje kao termin za polaganje testa iz prvog stranog jezika, a 19. maj iz matematike. Ispit iz nastavnog predmeta po izboru učenika biće 9. juna.

Izvor: Vijesti

Procedure i Izazovi Samohranog…

SOS linija baner

Leave a Reply